Kup kralja

Barcelona ostala bez polufinala Kupa kralja, braća Williams presudila u produžetku

Hina

Xavi/Foto REUTERS

Xavi/Foto REUTERS

Inaki Williams se u srijedu vratio iz Obale Bjelokosti gdje je s Ganom nastupao na afričkom Kupu nacija i praktički s aerodroma je stigao na San Mames



BILBAO Nogometaši Athletic Bilbaoa izborili su plasman u polufinale španjolskog Kupa kralja nakon što su u četvrtfinalnom ogledu nakon produžetaka pobijedili Barcelonu sa 4-2.


Junaci susreta bila su braća Inaki (29) i Nico (21) Williams koji su s dva gola u produžetku slomili Barcu.


Inaki Williams se u srijedu vratio iz Obale Bjelokosti gdje je s Ganom nastupao na afričkom Kupu nacija i praktički s aerodroma je stigao na San Mames. Athleticov trener Ernesto Valverde nije ga odmah gurnuo u “vatrenu”, tek nakon  sat vremena igre, a sjajni 29-godišnji napadač se odužio s golom za 3-2 u posljednjim trenucima prvog produžetka. Konačnih 4-2 postavio je njegov mlađi brat Nico u 120. minuti.




Baskijski sastav je poveo već u prvoj minuti preko Gorka Guruzete, no Barca je okrenula rezultat golovima Roberta Lewandowskog (26) i Laminea Yamala (32). Izjednačio je Ohian Sancet u 49. minuti.


U ranije odigranom susretu Mallorca je pred svojim navijačima svladala Gironu s 3-2.


Domaća momčad je do prednosti od tri pogotka došla u razmaku od samo 14 minuta u prvom poluvremenu. U 21. minuti je kanadski napadač Cyle Larin pogodio za 1-0. U 28. minuti je Abdon Prats postigao prvi od dva pogotka, da bi u 35. minuti realizirao kazneni udarac dosuđen na intervenciju iz VAR sobe za 3-0.


U 68. minuti vodeća momčad španjolskog prvenstva je smanjila zaostatak na 3-1, a strijelac je bio kapetan Girone Cristhian Stuani iz jedanaesterca. Skrivio ga je Antonio Raillo i za prekršaj dobio žuti karton. Nezadovoljan odlukom suca Munuere Montera nastavio je prigovarati i zbog toga zaradio drugi, isključujući žuti karton.


Girona je igrača više na terenu iskoristila tek u šestoj minuti sučevog dodatka, kad je Savio pogodio za konačnih 3-2.


U utorak je plasman u polufinale ostvario i Real Sociedad pobijedivši u Vigu domaću Celtu s 2-1.


Gosti su stigli u vodstvo već nakon 70 sekundi golom Mikela Oyarzabala. Bio je to njegov 12. gol u 20 utakmica ove sezone, a zanimljivo bio je to i njegov osmi gol protiv Celte u svim natjecanjima.


Na 2-0 je povisio Sheraldo Becker u 66. minuti, a u sudačkoj nadoknadi je poraz Celte ublažio Luca de la Torre.


U posljednjem četvrtfinalnom susretu danas igraju Atletico Madrid i Sevilla.