Španjolsko prvenstvo

Barcelona nije uspjela svladati Rayo Vallecano, nisu pomogli ni Raphinha i Lewandowski

Hina

Igrači Barcelone uzaludno su protestirali kod suca/Foto REUTERS

Igrači Barcelone uzaludno su protestirali kod suca/Foto REUTERS

Villareal je slavio na gostovanju u Valladolidu



RIJEKA Nogometaši Barcelone nisu uspjeli svladali Rayo Vallecano na otvaranju LaLige pred svojim navijačima. Utakmica je završila bez golova unatoč više od 20 udaraca Katalonca prema gostujućeg golu. Barceloni nisu pomogli ni debitantni i zvučna pojačanja Raphinha i Robert  Lewandowski. Barca je završila utakmicu s igračem manje, u sučevoj nadoknadi vremena pocrvenio je Sergio Busquets.


Nogometaši Villarreala uvjerljivom su 3:0 pobjedom na gostovanju u Valladolidu započeli novu sezonu. Suparnik Hajduka u doigravanju za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige prvi je pogodak postigao u 49. minuti, a strijelac je bio Senegalac Nicolas Jackson.


Pobjedu gostiju s dva je pogotka potvrdio Alex Baena. U 81. minuti je pogodio s ruba kaznenog prostora za 2-0 na asistenciju Samuela Chukwuezea, a u 90. minuti se sam izborio za prostor i sjajnim udarcem sa 20-ak metara po drugi put pogodio mrežu domaće momčadi.




Nogometaši Celte Vigo i Espanyol odigrali su 2-2. Na kraju prvog poluvremena, u drugoj minuti dodatka, Iago Aspas je donio vodstvo Celti. Goncalo Paciencia je u 63. minuti udvostručio prednost domaće momčadi i tad se činilo da će sva tri boda ostati u Vigu.


No, u 72. minuti je Exposito uspio smanjiti zaostatak Espanyola, da bi u sedmoj minuti sučevog dodatka Joselu izjednačio na 2-2 iz kaznenog udarca koji je dosuđen uz pomoć VAR tehnologije.