Pitanje formalnosti

Barcelona je dobila novoga trenera, čeka se samo službena potvrda o Xavijevom povratku u svoj klub

Portal Novi list

Xavi Hernandez/Foto REUTERS

Xavi Hernandez/Foto REUTERS

Imamo dobru momčadi, ali svi moramo veslati u istom smjeru - rekao je Xavi nakon što je vodio posljednju utakmicu na klupi Al Sadda protiv Al Duhaila



BARCELONA Španjolski mediji tvrde da je Barcelona dobila novog trenera u svojem nekadašnjem igrači Xaviju. Čeka se samo još službena potvrda iz kluba. Nazire se tako kraj sapunice koja traje već danima. Čelnik katalonskog nogometnog ponosa Joan Laporta odradio je razgovor s Xavijem još tijekom prošloga tjedna nakon rastanka s Ronaldom Koemanom. Xavi je pristao na povratak u Barcelonu, ali je želio da prethodno dogovor postignu i klubovi. Al Sadd pak nije želio pustiti trenera prije vrlo važne utakmice protiv Al Duhaila. Na tu utakmicu, odigranu prošle srijede, otputovala je Barcelonina delegacija i sastala se s vodstvom katarskog prvoligaša.


Nakon sastanka iz Al Sadda je stigla zbunjujuća poruka:


“Pozicija našeg kluba je jasna od početka: predani smo tome da našeg trenera Xavija zadržimo uz sebe i ne možemo mu dopustiti da ode u ovo delikatno doba sezone”




Međutim, nakon utakmice Xavi je jasno dao do znanja da stvari stoje nešto drugačije.


– Dva kluba su u pregovorima. To je stvar zdravog razuma i na kraju se to mora završiti. Uzbuđen sam. Barça i Al Sadd znaju moj stav. Nadam se da će se ovo pitanje brzo riješiti – rekao je Xavi, osvrnuo se i na situaciju u Barceloni.


– Imamo dobru momčadi, ali svi moramo veslati u istom smjeru – poručio je novi trener Barcelone čije imenovanje se očekuje u idućih nekoliko sati.