Dobar posao

Barcelona dogovorila reviziju ugovora igračima, uštedjet će se 177 milijuna eura!

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

To bi trebalo pomoći klubu u olakšavanju teške financijske situacije i izbjegavanje bankrota svjetske nogometne institucije i ponosa Katalonije



BARCELONA Vodstvo Barcelone je u petak priopćilo da je, u načelu, s igračima dogovorena revizija njihovih ugovora u vrijednosti od 177 milijuna eura, što bi trebalo pomoći klubu u olakšavanju teške financijske situacije i izbjegavanje bankrota svjetske nogometne institucije i ponosa Katalonije.


Barcelona je objavila da je s igračima dogovorila smanjenje osnovnih iznosa u ugovorima u vrijednosti od 122 milijuna, a još 50 milijuna je osigurano kroz odgodu plaćanja stavki varijabilnih dijelova ugovora.


“Ovaj dogovor u nadolazećim danima još mora potpisati skupina igrača i trenera na koje se ovo odnosi. Ako dogovor bude potpisan, to će biti vrlo važno postignuće u preusmjeravanju sadašnje financijske situacije”, stoji u Barceloninom priopćenju.




Katalonski klub je obznanio da u ovoj godini očekuje gubitak od 300 milijuna eura u prihodima, kao posljedicu pandemije izazvane širenjem zaraze novim koronavirusom, zbog čega se domaće utakmice igraju pred praznim tribinama velebnog stadiona Camp Nou, a pao je i prihod od turista koji su posjećivali klupski muzej i kupovali klupske suvenire.


Prošli tjedan je La Liga objavila da klub smije na plaće potrošiti samo 383 milijuna eura, što je smanjenje od 43 posto u odnosu na iznos koji im je bio dopušten na početku prošle sezone.


Barcelona je u novu sezonu krenula s novim trenerom Ronaldom Koemanom, koji je napravio značajne promjene u igračkom kadru, a nezadovoljstvo kapetana Lea Messija, koji je čak pokušao isposlovati odlazak iz Barcelone, odrazilo se i na rezultate momčadi u domaćem prvenstvu, u kojem su Katalonci doživjeli čak tri poraza u prvih osam nastupa.


Barcelona je u Ligi prvaka ostvarila četiri pobjede i osigurala plasman u osminu finala dva kola prije završetka grupne faze.


Katalonci će u nedjelju u La Ligi ugostiti Osasunu, u dvoboju u kojem imaju imperativ pobjede kako bi ostali u utrci za naslov.