Izbori za vodstvo

Barcelona će novog predsjednika dobiti krajem siječnja

Hina

Leo Messi i društvo/Foto REUTERS

Leo Messi i društvo/Foto REUTERS

Prijelazno upravljačko vijeće, zaduženo za vodeći svakodnevno poslovanje Barce otkako je u kolovozu bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu dao ostavku, priopćilo je da će izbori biti službeno raspisani 16. prosinca



BARCELONA Izbori za novoga predsjednika FC Barcelone održat će se 24. siječnja 2021. godine, objavio je katalonski klub u ponedjeljak.


Prijelazno upravljačko vijeće, zaduženo za vodeći svakodnevno poslovanje Barce otkako je u kolovozu bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu dao ostavku, priopćilo je da će izbori biti službeno raspisani 16. prosinca.


Kandidati će morati prikupiti najmanje 2.257 potpisa potpore za potvrđivanje kandidature između 23. prosinca i 11. siječnja, a predizborna kampanja trajati će od 15. do 22. siječnja.




Socios (pristaše-dioničari kluba) moći će po prvi puta glasovati na čak deset biračkih mjesta – na stadionu Camp Nou u Barceloni, ali i u četiri druga grada u regiji Katalonije i Andori, kao i u četiri grada u ostatku Španjolske (Madrid, Sevilla, Valencia i Palma de Mallorca).


Slavni katalonski je, osim u krizi rezultata jer lanjske sezone nije osvojen nijedan trofej, i u financijskoj krizi, pa je privremena uprava postigla načelni sporazum s predstavnicima igrača o smanjenju plaća u iznosu od 122 milijuna eura.