Španjolsko prvenstvo

Barca krenula u velikom stilu, Vidal pogodio već u 65. sekundi, Messi dvaput asistirao pa zabio, a Rakitić upisao 300. nastup

Portal Novi list

Leo Messi između Marija Budimira i suigrača iz Mallorce/Foto REUTERS

Leo Messi između Marija Budimira i suigrača iz Mallorce/Foto REUTERS

Ivan Rakitić ušao je u 46. minuti, dok je Mario Budimir odigrao 85 minuta u redovima domaćina



MADRID Barcelona je u velikom stilu krenula u nastavak prvenstva. Vodeća momčad Primere slavila je kod davljenika Mallorce 4:0 nakon što je već u 65. sekundi utakmice Arturo Vidal doveo Barcu u vodstvo. Drugi pogodak stigao je u 37. minuti kada je Martin Braithwait zabio za 0:2,  da bi u 79. minuti  Jordi Alba pogodio za 0:3. Kod drugog i trećeg pogotka asistirao je Leo Messi koji je u 90. minuti golom zaokružio uvjerljivu izvedbu svoje momčadi.


Ivan Rakitić ušao je u igri u 46. minuti umjesto Vidala, a Mario Budimir odigrao je 85 minuta za Mallorcu. Hrvatskom reprezentativnom veznjaku ovo je bio jubilarni 300. nastup za Barcelonu koja je ovom pobjedom povećala svoju prednost nad Real Madridom na pet bodova. Madrižani u nedjelju dočekuju Eibar.


Rezultati ostalih subotnjih susreta 28. kola: Espanyol – Alaves 2:0 (Espinosa 45+3, Wu Lei 47), Celta – Villarreal 0:1 (Trigueros 90+1), Leganes – Valladolid 1:2 (Rodríguez 84-pen/ Ünal 2, Alcaraz 54).





Tablice omogućuje SofaScore LiveScore