Kvalifikacije za EURO

Azzurri u novi kvalifikacijski ciklus kreću bez Federica Chiese i Federica Dimarca, pozvan je Emerson Palmieri

Hina

Federico Chiesa (Juventus)/Foto REUTERS

Federico Chiesa (Juventus)/Foto REUTERS

Ivan Provedel (Lazio Rome), jedan od četvorice vratara koje je pozvao Roberto Mancini, također je otpao s popisa u ponedjeljak, a zamijenio ga je vratar Cremonesea Marco CarnesecchiRIM Italija kreće u kvalifikacije za Euro 2024. bez dvojice igrača, zbog ozljeda su otpali krilo torinskog Juventusa Federico Chiesa i lijevi bek milanskog Intera Federico Dimarco, objavio je Talijanski nogometni savez u ponedjeljak.


Chiesa je izašao na kraju utakmice protiv Intera (1:0) u nedjelju, manje od dvadeset minuta nakon što je ušao u igru, žaleći se na desno koljeno. Pregledi obavljeni u ponedjeljak nisu pokazali nikakve lezije, ali se igrač mora malo odmoriti, objavio je njegov klub.


Dimarco je ozlijeđen u istoj utakmici u nedjelju, a igru je napustio nešto ranije, u drugom poluvremenu zbog ozljede prepona.
Dimarca je na popisu zamijenio Emerson Palmieri (West Ham), a Savez još nije objavio zamjenu za Chiesa.


Ivan Provedel (Lazio Rome), jedan od četvorice vratara koje je pozvao Roberto Mancini, također je otpao s popisa u ponedjeljak, a zamijenio ga je vratar Cremonesea Marco Carnesecchi.


Italija, aktualni europski prvak, započinje kvalifikacije za Euro 2024. protiv Engleske u četvrtak u Napulju, a onda u nedjelju ide na Maltu.