Kvalifikacije za SP

Australski nogometaši će dio naknada donirati za humanitarnu pomoć Gazi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Utakmica između Palestine i Australije trebala se igrati na Zapadnoj obali, ali dužnosnici su prebacili mjesto odigravanja na međunarodni stadion Jaber Al-Ahmad u Kuvajtu



MELBOURNE  Australski nogometaši će donirati dio svojih naknada za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Palestine u Kuvajtu u utorak za humanitarne napore u Gazi.


Donacija Socceroosa bit će peteroznamenkasta svota i bit će izvršena putem Zaklade profesionalnih nogometaša Australije. Donacija će biti dostavljena Oxfamu, a dopunit će je Australski nogometni savez, piše Reuters.


Utakmica između Palestine i Australije trebala se igrati na Zapadnoj obali, ali dužnosnici su prebacili mjesto odigravanja na međunarodni stadion Jaber Al-Ahmad u Kuvajtu nakon što su izraelske snage napale Gazu u znak odmazde za napad Hamasovih militanata na jug 7. listopada Izrael.




Australija, 27. reprezentacija na svijetu i četvrta u Aziji, prva je u svojoj kvalifikacijskoj skupini nakon pobjede od 7-0 nad Bangladešom, dok je 96. na FIFA ljestvici Palestina odigrala 0-0 kod Libanona.