Velika počast

Atletico Madrid želi se oprostiti na stadionu od hrvatskog braniča koji je u 31. godini okončao igračku karijeru

Hina

Šime Vrsaljko u dresu Atletica/Foto REUTERS

Šime Vrsaljko u dresu Atletica/Foto REUTERS

"Šime se upravo povukao s nogometnih terena i želimo da dođe na utakmicu naše momčadi kako bi smo mu odali priznanje", rekao je u petak Atleticov glasnogornik



MADRID  Španjolski nogometni klub Atletico Madrid, za koji je Šime Vrsaljko odigrao 100 utakmica, želi se na svom stadionu oprostiti od hrvatskog braniča koji je u četvrtak okončao karijeru u dobi od 31 godine.


“Šime se upravo povukao s nogometnih terena i želimo da dođe na utakmicu naše momčadi kako bi smo mu odali priznanje”, rekao je u petak Atleticov glasnogornik za Hinu.


“No još uvijek nije ništa dogovoreno”, dodao je.




Madridski crveno-bijeli će na svom stadionu Metropolitano ugostiti do kraja sezone Betis, Almeriju, Mallorcu, Cadiz, Osasunu i Real Sociedad pa bi se prigodni događaj trebao održati uoči početka neke od tih utakmica.


Vrsaljko je bio Atleticov član od ljeta 2016. do ljeta 2022. kada je kao slobodan igrač otišao u grčki Olimpiakos. Zbog ozljeda i slabe forme upisao je u Grčkoj svega devet nastupa, uz 664 minute provedene na travnjaku, pa je u siječnju došlo do raskida ugovora.


Vrsaljko je od tada bio bez kluba, a u četvrtak je poznati sportski novinar Fabrizio Romano objavio kako nekadašnji desni bek hrvatske reprezentacije odlazi u nogometnu mirovinu.


“Iz Atletica mu želimo puno sreće u njegovim budućim projektima”, priopćio je klub na svoj internetskoj stranici.


Zadranin je s Atleticom osvojio Europsku ligu 2018. i španjolsko prvenstvo 2021. godine, a njegovo ime upisano je na pločicu pored stadiona Metropolitano, gdje se nalaze imena svih igrača koji su tijekom 120 duge povijesti kluba nastupili minimalno 100 puta.


Hrvatski branič je zaigrao 52 puta za reprezentaciju Hrvatske s kojom je 2018. došao do finala Svjetskog prvenstva. Nakon toga je operirao koljeno zbog čega je izbivao s terena 2019. godine, a nakon povratka su uslijedile i druge ozljede.


Vrsaljko je igrao i za zagrebačke klubove Lokomotivu i Dinamo te talijanske momčadi Genovu, Sassuolo i Inter.