Kršenje pravila klađenja

Atletico Madrid podnosi žalbu CAS-u zbog slučaja Trippier

Hina

Kieran Trippier/Foto REUTERS

Kieran Trippier/Foto REUTERS

FIFA je u ponedjeljak odbila žalbu Atletico Madrida na kaznu Engleza Kierana Trippiera koji je suspendiran na 10 tjedana iz svih nogometnih natjecanja zbog kršenja pravila klađenja



MADRID Svega nekoliko sati nakon što je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odbila njihovu žalbu na 10-tjednu suspenziju braniča Kierana Trippiera, Atletico Madrid je objavio kako će podnijeti žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausanni.


FIFA je u ponedjeljak odbila žalbu Atletico Madrida na kaznu Engleza Kierana Trippiera koji je suspendiran na 10 tjedana iz svih nogometnih natjecanja zbog kršenja pravila klađenja.


Atletico je odmah najavio kako će uložiti žalbu najvišem sportskom sudu zbog Trippierove zabrane, koju je 23. prosinca donio Engleski nogometni savez (FA), a to je kazna suspenzijom na 10 tjedana, te 95.000 dolara zbog kršenja pravila klađenja.




Trippier je naime, otkrio svojim prijateljima kako će preseliti iz Tottenhama u Atletico što su oni iskoristili za klađenje, čime je prekršio pravila koja zabranjuju pružanje informacija trećim stranama.


Španjolski klub se zbog toga žalio FIFA-i, a nakon što je njegova žalba odbijena, najavio je novi pravni korak.


Engleski branič je zbog zabrane već propustio dvije utakmice La Lige, ali se vratio u sastav u derbiju protiv Sevillle kojeg je Atletico dobio 2-0, a engleski branič upisao asistenciju. Sada ga očekuje još osam utakmica “hlađenja” sve do 28. veljače kada mu završava kazna.


Zabrana se ne može produljiti nakon 28. veljače, bez obzira na to što CAS odluči. Zbog kazne Trippier će propustiti i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Chelsea koja je na rasporedu 23. veljače.