Englesko prvenstvo

Aston Villa i Sheffield United remijem bez golova vratili nogomet na otok nakon sto dana pauze

Tyrone Mings (Aston Villa) i Sander Berge (Sheffield United)/Foto REUTERS

Tyrone Mings (Aston Villa) i Sander Berge (Sheffield United)/Foto REUTERS

Igrači obje momčadi i sudac uoči utakmice kleknuli su na travnjak u znak potpore pokretu Black Live Matter



LONDON Snažnom antirasističkom porukom nastavljeno je englesko nogometno prvenstvo nakon 100 dana pauze zbog pandemije koronavirusa.


Elitni razred ‘otočkog’ nogometa nastavljen je zaostalom utakmicom 28. kola između Aston Ville i Sheffield Uniteda (0:0), a prije početka susreta igrači oba sastava i sudac Michael Oliver kleknuli su u znak potpore pokretu “Black Lives Matter” i svjetskim prosvjedima protiv rasizma.


Domaći igrači su se zagrijavali u majicama koje su na leđima imale poruku “Životi crnaca su važni“, a tijekom susreta na stadionu je razvijena ista poruka.




Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve koronavirusa.


Utakmica na kišnom Villa Parku bila je i prva u povijesti Premier lige odigrana bez navijača, uz stroge zdravstvene protokole


Samo 300 ljudi bilo je dopušteno na stadionu koji je podijeljen u tri različite sigurnosne zone kako bi se pokušalo ograničiti moguće širenje koronavirusa, koji je u Velikoj Britaniji odnio blizu 42.000 života.


Na početku utakmice nije bilo uobičajenih scena. Momčadi su odvojeno izlazile iz svlačionica, a stisak ruke je zabranjen.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore