Englesko prvenstvo

Arsenalu je ovo najgori ulazak u sezonu u proteklih 39 godina, a Arteta ne razmišlja o otkazu

Hina

Mikel Arteta/Foto REUTERS

Mikel Arteta/Foto REUTERS

Kad sam odlučio postati trener pomirio sam se s time da mogu dobiti otkaz ili napustiti klub u bilo kojem trenutku. To se moglo dogoditi mjesec dana nakon što sam potpisao ugovor, možda će se dogoditi sutra ili za šest mjeseci - izjavio je trener "topnika"LONDON Trenera Arsenala Mikela Artetu (38) ne zabrinjava mogućnost da dobije otkaz iako “topnici” bilježe najgori početak prvenstvene sezone u zadnjih 39 godina.


“Kad sam odlučio postati trener pomirio sam se s time da mogu dobiti otkaz ili napustiti klub u bilo kojem trenutku. To se moglo dogoditi mjesec dana nakon što sam potpisao ugovor, možda će se dogoditi sutra ili za šest mjeseci. Nikad ne znaš i o tome uopće ne razmišljam. Moja jedina briga je da izvučem maksimum od igrača, da klubu ide dobro, te da ja budem bolji trener”, izjavio je za britanske medije Arteta nakon nedjeljnog poraza  od Wolverhamptona 1-2, čime je Arsenal nastavio niz loših rezultata osvojivši samo jedan bod u zadnja tri prvenstvena kola.


Arteta je igračku karijeru završio u Arsenalu, za koji je igrao od 2011. do 2016. godine, a potom se posvetio trenerskom poslu. Tri i pol godine bio je pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju, a 22. prosinca 2019. postao je trener Arsenala, potpisavši ugovor do ljeta 2023. godine.
U svojoj prvoj sezoni na trenerskoj klupi Arsenala završio je na osmom mjestu u Premier ligi, ali je osvojio FA kup. No, ove sezone nakon deset kola nalazi se na 14. mjestu Premier lige sa 13 bodova.