Večeras odluka

Arsenal u uzvratu polufinala Europske lige vjeruje u preokret, a Romu može spasiti samo čudo

Luka Medak

Mohamed Elneny (Arsenal)/Foto REUTERS

Mohamed Elneny (Arsenal)/Foto REUTERS

Englezi su Rimljanima uspjeli čak šest puta napuniti mrežu, od čega su pet golova zabili u drugom poluvremenu, nakon što su gubili 2:1.



RIJEKA Večeras u 21 sat igraju se uzvratni susreti polufinala Europske lige. Villarreal gostuje kod Arsenala, kojeg je u prvoj utakmici pobijedio s 2:1. Topnici su uspjeli zabiti vrlo važan pogodak s igračem manje i psihološka prednost je na njihovoj strani, a posebno su motivirani zbog činjenice da su u nacionalnom prvenstvu tek 9. te bi im samo osvajanje Europske lige donijelo plasman u Ligu prvaka.


– Rezultat u prvoj utakmici ne mijenja moju perspektivu. Arsenal je bio favorit i još uvijek jest, a mi ćemo dati sve od sebe da ponovo pobijedimo – rekao je trener Villarreala Unai Emeri, koji se nada da može odvesti Žutu podmornicu u prvo europsko finale nakon četiri neuspješne poluzavršnice.


Drugi uzvratni susret, onaj između Rome i Manchester Uniteda, daleko je manje neizvjestan. Štoviše, Englezi su Rimljanima uspjeli čak šest puta napuniti mrežu, od čega su pet golova zabili u drugom poluvremenu, nakon što su gubili 2:1. Manchester je tako jednom nogom već dobro zagazio u finale i samo čudo može spasiti Romu.




– Moramo biti realistični, pobijediti 4:0 neće biti nimalo lako. No, u nogometu sam vidio puno nemogućih stvari, tako da vjerujem da ništa nije nemoguće. Mi želimo pobijediti i borit ćemo se do samog kraja – izjavio je trener Rome Paolo Fonesca.