Englesko prvenstvo

Arsenal trećom uzastopnom pobjedom udaljio Wolverhampton od plasmana u LP, pobjeda Chelsea

Hina

Willy Boly (Wolverhapton) i Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)/Foto REUTERS

Willy Boly (Wolverhapton) i Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)/Foto REUTERS

Mateo Kovačić nije igrao za Chelsea zbog ozljede



LONDON Nogometaši Wolverhamptona u 33. kolu Premier lige na domaćem su terenu izgubili od Arsenala sa 0-2. Ovim porazom Wolverhampton si je umanjio izglede u borbi za Ligu prvaka, dok je Arsenal nastavio pozitivan niz, uz plasman u polufinale FA kupa ima i tri uzastopne prvenstvene pobjede.


Arsenal je poveo preko krilnog napadača 18-godišnjeg Bukaya Sake u 43. minuti, koji je mrežu zatresao volejem, a pobjedu je potvrdio Alexandre Lacazette (86).


Nogometaši Manchester Uniteda u subotu su upisali treću pobjedu u nizu. Na Old Traffordu su svladali Bournemouth sa 5-2.




Gosti su poveli u 15. minuti zahvaljujući odličnom potezu Juniora Stanislasa, koji je uz korner liniju kroz noge proturio loptu najskupljem stoperu na svijetu Harryju Maguireu te skoro iz mrtvog kuta poentirao.


No, brzo je uslijedio preokret i do poluvremena Manchester United je postigao tri pogotka. Prvo je mrežu zatresao 18-godišnji Mason Greenwood (29), potom Marcus Rashford iz penala (35), te Anthony Martial (45+2) prekrasnim udarcem sa 18 metara. Gosti su nakratko vratili neizvjesnost kada je Joshua King u 49. minuti iz penala smanjio zaostatak na 2-3.


No, nada je kratko trajala. Greenwood u 54. minuti drugim pogotkom povisuje na 4-2, a Bruno Fernandes u 59. pogađa iz slobodnog udarca za konačnih 5-2.


Nakon korona-pauze napokon je i Leicester uspio uzeti tri boda te se je učvrstio na trećem mjestu, nakon što je kod kuće dobio Crystal Palace sa 3-0. Dva pogotka zabio je Jamie Vardy (77, 90+4), a jedan Kelechi Iheanacho (49).


U prvom susretu dana Brighton je pobjedom 1-0 u gostima kod zadnjeg Norwicha napravio veliki korak ka opstanku, a pobjednički gol zabio je belgijski veznjak Leandro Trossard u 25. minuti.


U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 33. kola Chelsea je, bez ozlijeđenog Matea Kovačića, pobijedio Watford s 3-0, te se je vratio na četvrto mjesto sa dva boda više od Manchester Uniteda. Pogotke za Chelsea postigli su Olivier Giroud (28), Willian (43-pen) i  Ross Barkley (90+2).



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore