Četvrtfinale FA Kupa

Arsenal pobjedom u sučevoj nadoknadi vremena izborio polufinale FA Kupa, presudio Dani Ceballos

Hina

David McGoldrick uspio je zabiti prvi gol za Sheffield u nastavku sezone/Foto REUTERS

David McGoldrick uspio je zabiti prvi gol za Sheffield u nastavku sezone/Foto REUTERS

Topnici su u gostima svladali Sheffield United 2:1



LONDON Nogometaši Arsenala plasirali su se u polufinale engleskog FA kupa nakon što su u nedjelju u četvrtfinalu u gostima dobili Sheffield United sa 2-1, a pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi zabio je Dani Ceballos (90+1).


Gosti su poveli u 25. minuti iz penala, kojeg je izborio Alexandre Lacazette, a siguran realizator bio je Nicolas Pépé. Pred sam kraj susreta Sheffield United uspijeva poravnati na 1-1, a strijelac je bio napadač David McGoldrick u 87. minuti.


U preostalim četvrtfinalnim susretima u nedjelju se sastaju Leicester – Chelsea te Newcastle – Manchester City.




Tada se činilo da će utakmica u produžetak, ali iz jedne polukontre u sudačkoj nadoknadi Arsenal je uspio doći do pogotka preko Španjolca Danija Ceballosa.


Sheffield United je tek u četvrtoj utakmici nakon korona-pauze uspio zabiti gol. Prethodno je u Premier ligi izgubio od Manchester Uniteda (0-3) i Newcastlea (0-3), te je remizirao s Aston Villom (0-0).


Dan ranije Manchester United je ušao u polufinale nakon što je slavio kod Norwicha sa 2-1 poslije produžetka. Gosti su se mučili protiv Norwicha, koji je zadnji u Premijer ligi, a pogodak vrijedan plasmana među četiri najbolje momčadi u FA kupu zabio je stoper Harry Maguire u 118. minuti.