Europska liga

Arsenal ispustio pobjedu u Guimaraesu u sudačkoj nadoknadi

Hina

Bruno Duarte (Vitoria)/Foto REUTERS

Bruno Duarte (Vitoria)/Foto REUTERS

GUIMARAES U prvom susretu 4. kola F skupine Europske lige Arsenal je na gostovanju u Portugalu odigrao 1-1 protiv Vitorije Guimaraes ispustivši pobjedu u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bila je to skromna utakmica bez previše prilika, a sve najvažnije dogodilo se u zadnjih deset minuta. Arsenal je poveo u 81. minuti golom Skhodrana Mustafija koji je zabio glavom na ubačaj Nicolasa Pepea, a izjednačio je Bruno Duarte u drugoj minuti sudačke nadoknade.U posljednjim trenucima susreta Mustafi je pogodio i vratnicu, ali svog gola nakon što je pucao Duarte. Zanimljivo, bila je to rekordna 78. utakmica Arsenalova menadžera Unaia Emeryja u Europskoj ligi. Španjolski stručnjak je i rekorder s tri osvojena trofeja u ovom natjecanju na klupi Seville.U drugom susretu iz ove skupine u četvrtak će snage odmjeriti Standard Liege i Eintracht Frankfurt.

Na ljestvici vodi Arsenal sa 10 bodova, Eintracht ima šest, Standard tri, a Vitorija je na začelju s prvim osvojenim bodom.


REZULTATI


Vitoria – Arsenal 1-1 (Duarte 90+1 / Mustafi 81)




U četvrtak:


Standard – Eintracht


1. Arsenal 4 3 1 0 11-3 102. Eintracht Frankfurt 3 2 0 1 3-4 63. Standard Liege 3 1 0 2 3-6 34. Vitoria de Guimaraes 4 0 1 3 3-7 1