Ima se, može se...

Arsenal isplatio Mesutu Ozilu bonus od devet milijuna eura iako nije igrao sedam mjeseci

Hina

Mesut Ozil (Arsenal)/Foto REUTERS

Mesut Ozil (Arsenal)/Foto REUTERS

To mu omogućuje ugovor iz veljače 2018., a po tom ugovoru Ozil je i najplaćeniji nogometaš Arsenala sa godišnjom zaradom od 20 milijuna eura



LONDON  Njemačkom veznjaku Mesutu Ozilu (31), iako već sedam mjeseci nije odigrao niti jednu utakmicu za Arsenal, krajem rujna “topnici” su isplatili bonus za lojalnost klubu u iznosu od oko devet milijuna eura, objavili su britanski mediji.


To mu omogućuje ugovor iz veljače 2018., a po tom ugovoru Ozil je i najplaćeniji nogometaš Arsenala sa godišnjom zaradom od 20 milijuna eura.


Ozilu ugovor s Arsenalom ističe u lipnju sljedeće godine, a “topnici” ga se pokušavaju riješiti i prije toga roka. Ovog ljeta stigla je ponuda od Al-Nassra, kluba iz Saudijske Arabije, ali Ozil ju je glatko odbio. Njemačkog veznjaka nije uzbudilo ni to što ga trener Mikel Arteta nije stavio na popis igrača za grupnu fazu natjecanja u Europskoj ligi.




Krajnji rok za prijavu igrača za Premier ligu ističe 20. listopada, pa je moguće da Ozil bude izostavljen i sa tog popisa. No, engleski komentatori sumnjaju da će ga to natjerati da prije isteka ugovora napusti Arsenal, jer je Ozil više puta rekao da mu je lijepo u Londonu.