Fausto Budicin

Apetiti su porasli? Nama je cilj ostao isti, razmišljamo o prvoj idućoj utakmici

Igor Duvnjak

Adrian Liber, Saša Matijaš i Fausto Budicin/Foto M. GRACIN

Adrian Liber, Saša Matijaš i Fausto Budicin/Foto M. GRACIN

U našim opredjeljenjima mi ne razmišljamo dva kola unaprijed, već o prvoj idućoj utakmici. Ovo naše prvenstvo je teško, momčadi su vrlo izjednačene i u takvom okruženju u pravilu odlučuju nijanse - rekao je trener Krimejčana uoči nedjeljnog sraza s Hajdukom II



RIJEKA Stali su naleti bure koji su tijekom tjedna hujali krimejskim kantunima i kantunićima, ali ne staje nogometna bura Orijenta 1919 koja je uskomešala drugoligaško društvo. “Usiljeni marš” igrača trenera Fausta Budicina traje li traje, za njegovim crvenima je impresivna serija od čak četiri pobjede uz jedan remi na krilima koje su poletjeli nadomak samog vrha, na drugo mjesto drugoligaške kolone. Uoči izazovnog novog testa, u nedjelju na Krimeji s Hajdukom II, u klupskim prostorijama je održana tradicionalna konferencija za medije na kojoj je sa zadovoljstvom bilo govora o postignutim rezultatima te o novom ispitu.


Pobjednički niz je odjednom povećao apetite među navijačima, svima kojima je Orijent pri srcu i koji sa zadovoljstvom komentiraju rezultate svojih miljenika, a trener i njegova momčad se moraju nositi s novim očekivanjima, znajući pritom koji su im primarni ciljevi.


– Apetiti su porasli? Nama je cilj ostao isti. Imamo za sobom dobar niz rezultata, dečki su kvalitetni – rekao je trener Fausto Budicin. – U našim opredjeljenjima mi ne razmišljamo dva kola unaprijed, već o prvoj idućoj utakmici. Ovo naše prvenstvo je teško, momčadi su vrlo izjednačene i u takvom okruženju u pravilu odlučuju nijanse.




Njegova momčad je u dosadašnjim susretima pokazala visok moral, karakterni sastav je znao nadoknaditi rezultatske minuse i pretvarati ih u pobjede.


– Imali smo u prvenstvu samo jednu crnu rupu, onu Bijelom Brdu, ona nam je pritom dosta pokazala. Stvarno nas raduju ovi rezultati te da je momčad izuzetno napredovala. Ima padova u igri, svi ih imaju i te “sive zone” i odlučuju pobjednika. U njima smo mi imali vjeru u sebe.


Na Krimeji itekako cijene i poštuju nedjeljne goste, dolazi im suparnik zvučnog imena bez obzira što je riječ o Hajduku II to su ipak nasljednici sadašnjih hajdukovaca iz prve momčadi “bilih”.


– Igraju zajedno već dugi niz godina. Njeguju specifičan sustav igre koji im pritom daje odlične rezultate. Igraju tako da kada imaju loptu su najbolji u našoj ligi. Znaju se napamet. Očekuje nas jako teška utakmica, ali radujem se takvim susretima jer kada igraš s jako kvalitetnim suparnicima, onda možeš napredovati. Nama neće igrati Tadejević radi tri žuta kartona, svi ostali konkuriraju za sastav.


Nedjeljna utakmica Orijenta 1919 i Hajduka Ii na Krimeji počinje u 16 sati.