ANTI-KORONA SCENARIJI Englezi imaju plan o “nogometu u karanteni”, a UEFA razmatra sezonu završiti u kolovozu



RIJEKA Brojni svjetski mediji prenose informaciju kako je UEFA spremna aktivirati plan “B” i nacionalna prvenstva uslijed pandemije koronavirusa završiti krajem kolovoza, odnosno neposredno prije početka nove sezone. Nešto slično naslutio je i Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e. Naime, UEFA-ino krizno povjerenstvo svjesno je da je klubovi i savezi gube miljarde eura prihoda. Samo Premier League bi tako u slučaju da se ne odigraju preostale utakmice izgubili oko miljardu eura.


 


– Razmatramo mogućnost da ovu sezonu završimo na početku iduće, koja bi onda počela kasnije, s odgodom – rekao je Čeferin nedavno u intervjuu kojega su prenijeli brojni svjetski mediji.




 


UEFA-in plan podržali su i brojna druga nogometna tijela poput Udruge engleskih profesionalaca.


 


Englezi pak imaju svoj plan kojega su prezentirali u javnosti još prije nekoliko dana. Naravno, u neslužbenom formatu. Premier liga bi se mogla nastaviti u svibnju i lipnju, ali u strog kontroliranim uvjetima izoliranih stadiona.


 


Igralo bi se po nekoliko utakmica dnevno na istom stadionu, svi igrači bi bili smješteni u hotelima, odnosno ne bi u periodu igranja imali doticaj sa svojim obiteljima. Jasno, utakmice bi bile zatvorene za navijače, ali ne i TV kamere. Izostali bi prihodi od ulaznica, ali bi barem stigli prihodi od TV prava koji čine veliki postotak klupskim budžeta.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.