Golgeterski preporod

Ante Rebić na tragu Cristiana Ronalda i Cire Immobilea, hrvatski napadač dobiva sve više komplimenata

Igor Duvnjak

Ante Rebić/Foto REUTERS

Ante Rebić/Foto REUTERS

Rebić si pritom popravlja golgeterski učinak i svoj prosjek, u 17 utakmica campionata ima 8 golova, strijelac je u prosjeku svakih 100 minuta, a njegovi golovi u prosjeku donose Milanu 1,29 bod



RIJEKA Ante Rebić je hvaljen, to više i nije velika vijest iz Serie A gdje si hrvatski napadač, jedan od junaka Svjetskog prvenstva kada je slavljena titula viceprvaka svijeta, sada i na Apeninskom poluotoku pogocima stvara itekakav ugled. Golovima si je sagradio ugodnu poziciju u kojoj mu čestitaju suigrači, mediji pronalaze redovito riječi pohvale za njegov učinak, zadovoljan je naravno i trener Stefano Pioli, koji kao i svaki pravi trener poručuje da se može i bolje. Rebić je protiv Rome prilikom osvajanja važnih bodova nastavio svoj kontinuitet za svaku pohvalu, izašao je iz sjene poslije prvog dijela prvenstva kada je bio zapostavljen i često na klupi. Pojavivši se na pozornici zasjao je golovima i to toliko da ga uspoređuju i s najboljima u Italiji.


Konkretno, portal »fanpage.it« se ne libi zaključiti kako je on za Milan odlučujući kao što su to recimo slavni Cristiano Ronaldo za vodeći Juventus ili pak recimo vodeći strijelac lige Ciro Immobile za trenutno drugoplasirani Lazio. Zaključke temelje na golim činjenicama, baratajući suhim brojkama kada pričaju o Rebićevom doprinosu Milanu. Tako je istaknuto među ostalim da je hrvatski napadač u proteklih devet nastupa u Serie A dao osam golova, počevši od »doppiette« Udineseu. Redali su se potom golovi obranama Brescije, Intera, Torina, Fiorentine, Leccea i sada Rome kada je dobio dugo najavljivano odmjeravanje s golgeterom Džekom.


Rebić si pritom popravlja golgeterski učinak i svoj prosjek, u 17 utakmica campionata ima 8 golova, strijelac je u prosjeku svakih 100 minuta, a njegovi golovi u prosjeku donose Milanu 1,29 bod. Istaknut je pritom i sjajan Ronaldov učinak od 23 gola u 24 utakmice, te zadivljujući ritam u kojem igra vodeći strijelac lige Immobilde, koji u 28 nastupa ima isto toliko golova.




Rebićev trener je istaknuo dobre igre svoje momčadi, koja je u proteklom razdoblju rijetko bila nadigrana, što mu daje nade uoči budućih nastupa.


– Tražili smo pobjedu protiv jakog suparnika i ostvarili smo je zasluženo. Često su nam rezultati okretali leđa, ali ne i ono što smo prikazivali. Samo smo protiv Atalante bili nadigrani. Sada nam ova pobjeda daje samopouzdanje, moramo gledati na budućnost. Trebamo stisnuti zube i ostvariti lijepu završnicu campionata. – rekao je Stefano Pioli.-Rebić je napadao u dubinu i bio je naša važna točka orijentacije. Može se još popraviti, mora se još priviknuti na ulogu prvog napadača. Pobjeđujemo i bez Ibrahimovića? On nam je pomogao podići našu razinu. Brojke s Ibrom na terenu su uvijek bile pozitivne. Ne zaboravimo, s njim smo izgubili samo jednu utakmicu. No, momčad igra dobro i bez njega. Njegov povratak će nam dati i druga rješenja.