Presica Dinama

Ante Čačić u čestitarskom tonu najavio derbi s Hajdukom: “U boljem stanju su nego što su bili u Superkupu”

Portal Novi list

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Činjenica da je Hajduk napravio dobar rezultat u Europi zajedno s nama, govori da ćemo gledati dobar derbi jer su obje ekipe u odličnom raspoloženju - rekao je trener Modrih



RIJEKA Trener Dinama Ante Čačić održao je brzopoteznu presicu uoči subotnjeg derbija s Hajdukom.


– Činjenica da je Hajduk napravio dobar rezultat u Europi zajedno s nama, govori da ćemo gledati dobar derbi jer su obje ekipe u odličnom raspoloženju – rekao je trener Modrih u uvodu i čestitao Hajduku na prolasku u play off Konferencijske lige.  Ne moram nikome govoriti koliko za nas znači plasman u play-off Lige prvaka. Očekujem prekrasan dekor i podršku navijača. Igramo protiv vječitog rivala i Hajduka koji je plasmanom u play-off KL-a napravio još veću draž ove utakmice.


Čačić je priznao da njegovi igrači imaju blagu prednost u odnosu na splitsku momčad jer imaju dan više za odmor nakon europskih ogleda, no smatra da to neće biti odlučujuće.




– Ne bih rekao da je energetska potrošnja nečiji hendikep jer derbi je derbi. Što se sastava tiče neće biti kalkuliranja. Nikad ne kalkuliram. Uvijek želim dobiti utakmicu. Međutim, ja moram gledati preko brda, u budućnost. A poslije ove utakmice nas čeka još važnih utakmica. U svlačionici imamo igrače koji u svakom trenutku mogu odgovoriti zadacima utakmice. U svaku utakmicu ulazimo u utakmicu da budemo dobro energetski pokriveni i učinkoviti. Nas jedino zanima da dođemo do tri boda – odlučno je poručio trener Dinama čiju momčad čeka treći susret s Hajdukom u kratko vrijeme.


– Hajduk je sad u boljem stanju nego što je bio u Superkupu. U zadnja dva mjeseca smo imali dvije utakmice, jedna je otišla na našu stranu u zadnjim minutama, u Superkupu smo izdominirali u drugom dijelu. Očekujem Hajduk koji će ići na tri boda – kazao je Čačić.