Pozitivne vibracije

Ante Budimir se oglasio nakon ozljede: “Na meni da se oporavim i vratim još jači na teren”

Hina

Ante Budimir/Foto REUTERS

Ante Budimir/Foto REUTERS

Nastavi li se dobro oporavljati mogao bi se vratiti na teren oko 18. svibnja, prije kraja sezone



MADRID Hrvatski nogometni napadač Ante Budimir, kojem su prije pet dana napukla rebra tijekom utakmice s Valencijom, u subotu je poručio da se oporavlja kako bi se “još jači vratio na teren”.


“Bile su to jedna noć i jedna utakmica s tisuću emocija”, izvijestio je 32-godišnji hrvatski reprezentativac preko Instagrama.


Osasuna je u ponedjeljak navečer izgubila s 0-1 od Valencije, a Budimir je u sudačkoj nadoknadi izborio jedanaesterac, pa ga iznenađujuće loše izveo čime je njegova momčad ostala bez bodova. Osasunin trener Jagoba Arrasate rekao je na konferenciji za medije da je kod najboljeg strijelca momčadi došlo do mentalne blokade prilikom izvođenja udarca.




Naki mediji su naveli da je to bio “najgori jedanaesterac ikada izveden” jer je 190 centimetara visoki igrač izgubio ravnotežu uoči udarca pa je lopta lagano završila u rukama vratara.


“Hvala vam puno za poruke podrške, ali i za one malo manje lijepe. Sve su one dio igre”, napisao je Budimir.


Po završetku utakmice u Pamploni prevezen je u lokalnu bolnicu gdje su mu liječnici ustanovili prijelom rebara na tri mjesta. Prijelom je nastao pod utjecajem udarca primljenog pred kraj utakmice. Nakon dvije noći provedene u bolnici napadač se dobro oporavlja pa su ga liječnici poslali doma.


“Sada je na meni da se oporavim i vratim još jači na teren”, poručio je Budimir, sa 16 zabijenih golova drugi strijelac španjolske prve lige.


Glasnogovornik Osasune je rekao u četvrtak da će idući tjedan individualno vježbati, a da bi se suigračima mogao priključiti za mjesec dana. Tada će ga liječnici još jednom pregledati.


Budimir je javno zahvalio na primljenim porukama podrške.


“Hvala navijačima Osasune i Hrvatske, jedinstveni ste!”, napomenuo je.


Osasuna, jedanaestoplasirana ekipa Primere, porazom od Valencije se udaljila od mjesta koje iduće sezone vodi u europska natjecanja, ali je do kraja prvenstva ostalo sedam kola.


“Nakon teške utakmice u kojoj se sve dogodilo, ponosan sam na našu momčad jer smo se do zadnje minute borili za pobjedu i pokušali ostvariti svoj san”, naveo je Budimir. “Nažalost nismo uspjeli pa je ostao gorak okus. Ali nije još sve gotovo”, dodao je.


Nastavi li se dobro oporavljati mogao bi se vratiti na teren oko 18. svibnja, prije kraja sezone.


Hrvatska reprezentacija igra pak prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom 3.lipnja i Portugalom 8.lipnja uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj koje počinje 14.lipnja.