Najstariji igrač u klubu

Ancelotti potvrdio dobre vijesti za navijače Kraljeva: “Modrić će u Realu završiti svoju karijeru”

Hina

Luka Modrić i Carlo Ancelotti/Foto REUTERS

Luka Modrić i Carlo Ancelotti/Foto REUTERS

Ne znam kada, ali to je ideja svih (strana). On nema problema s obnavljanjem ugovora, niti mi, a niti klub. Sve je prilično jasno, izjavio je Ancelotti



MADRID Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u subotu kako će kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić završiti karijeru u Real Madridu jer niti klub niti igrač nemaju problema s obnavljanjem ugovora koji istječe za dva i pol mjeseca.


“Vjerujem da će Luka završiti karijeru ovdje u Real Madridu. Ne znam kada, ali to je ideja svih (strana). On nema problema s obnavljanjem ugovora, niti mi, a niti klub. Sve je prilično jasno”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu uoči prvenstvene utakmice sa Sevillom.


Modrić, sa 36 godina najstariji igrač Real Madrida, nada se produženju ugovora koji istječe 30. lipnja.




“On se jako pazi, a tijekom čitave svoje karijere nije imao značajnijih ozljeda. To mu puno pomaže”, dodao je Ancelotti.


Upitan da usporedi veznog igrača Modrića s nekim drugim starijim nogometašem, a s kojim je Ancelotti tijekom karijere bio, talijanski trener je spomenuo svog bivšeg suigrača iz Milana s početka 1990-ih godina kojem je kasnije i bio trener u istom klubu.


“Trebam istaknuti da sam ja imao jednu nogometnu legendu, (Paola) Maldinija, koji je svoju posljednju Ligu prvaka bio osvojio s 40 godina. Dakle, ako ga trebam usporediti s nekime onda bih ga volio usporediti s njime. Zbog kvalitete, ozbiljnosti, zbog načina na koji razumije nogomet. Oni su nogometne legende”, rekao je Ancelotti.


Talijan drži Modrića u udarnoj postavi na sredini terena u formaciji 4-3-3, a u posljednjoj utakmici u utorak protiv Chelsea ostavio ga je svih 120 minuta na travnjaku.


Real Madrid je nakon produžetka izgubio 2-3, ali je zbog pobjede 3-1 u prvoj utakmici izborio polufinale Lige prvaka.


UEFA je Modrića, koji je asistirao za prvi gol, proglasila igračem te utakmice. U četvrtak je temeljem prikupljenih glasova na internetskoj stranici UEFE proglašen i igračem tjedna Lige prvaka.


U nedjelju vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid gostuje u prvenstvu kod trećeplasirane Seville gdje će braniti 12 bodova prednosti nad njom.


Modrić je ove sezone nastupio u 37 utakmica prilikom kojih je upisao devet asistencija i zabio tri gola. Za Real Madrid nastupa od ljeta 2012. kada je došao iz londonskog Tottenhama.