Ništa od posla

Američki miljarder ostaje vlasnik Rome, korona smanjila izdašnu ponudu “Friedkin grupe”

Hina

Igrači Rome ipak neće dobiti nove vlasnike/Foto REUTERS

Igrači Rome ipak neće dobiti nove vlasnike/Foto REUTERS

Početkom godine Friedkin grupa ponudila je 710 milijuna eura, ali je onda nakon korona-krize ponudila 475 milijuna eura



RIM  Američki milijarder James Pallotta, koji je vlasnik AS Rome, odbio je ponudu “Friedkin Grupe” za preuzimanje talijanskog nogometnog prvoligaša. To znači da će Pallotta ostati vlasnik Rome, objavili su talijanski mediji.


Početkom godine američka “Friedkin Grupa” ponudila je 710 milijuna eura i Pallotta je bio spreman prihvatiti tu ponudu. No, pandemija covida-19 nanijela je veliku štetu nogometnim klubovima. Osim toga, Roma je nedavno objavila da je u posljednjih 12 mjeseci ostvarila značajan gubitak u svom poslovanju, a pitanje je i hoće li se uspjeti plasirati u Ligu prvaka. Roma je peta, a Liga prvaka joj bježi za tri boda.


Zbog toga je “Friedkin Grupa” sada snizila svoju ponudu i nudi 475 milijuna eura. Pallotta je to odbio, te je najavio novi kurs u upravljanju Romom, koji bi se oslonio na igrače iz vlastite nogometne škole.




Pallotta u svom portfelju ima investicijsku tvrtku Raptor Group, a također jedan je od suvlasnika NBA momčadi Boston Celtics. Vlasnik Rome postao je prije devet godina, došavši sa ambicioznim planovima, ali zasad ih nije uspio ostvariti.


Nogometna sezona u Italiji nastavit će se polufinalnim utakmicama domaćeg kupa 13. i 14. lipnja, a Seria A bi trebala krenuti 20. lipnja.