Skupština NK Krka

Ambiciozni predsjednik krčkog trećeligaša najavio brojne iskorake u 2022. godini

Portal Novi list

Denis Šikljan

Denis Šikljan

Cilj je da nam proračun raste jer nitko se nije obogatio od štednje, za sljedeću sezonu planiramo klupski budžet od 2,5 milijuna kuna - rekao je Denis Šikljan



KRK Krčki nogometni trećeligaš održao je svoju redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predsjednik Denis Šikljan najavio ambiciozniju 2022. godinu nakon što je aktualna na izmaku protekla u sportskoj i financijskoj stabilizaciji.


– Cilj je da nam proračun raste jer nitko se nije obogatio od štednje, za sljedeću sezonu planiramo klupski budžet od 2,5 milijuna kuna. Hvala Gradu, sponzorima i svim otočkim općinama. Radimo na pojačanjima za drugi dio sezone, ponosni smo na 244 djece u omladinskom pogonu i na naše veterane – rekao je Šikljan na Skupštini održanoj dan prije 81. rođendana kluba.





Skupštinom je predsjedao Antun Gršković, a među brojnim skupštinarima u krčkoj Gradskoj vijećnici bili su i gradonačelnik Dario Vasilić, bivši predsjednik Vlado Kirinčić, koji je klub vodio cijelo jedno desetljeće da bi sada postao – počasni predsjednik.



– U trenutku preuzimanja dužnosti pandemija je opustošila klub i privredu, bili smo desetkovani financijski, igračkim kadrom i energijom, budžet smo srezali s 1,6 milijuna kuna na milijun. Ciljevi su bili ne ispasti iz Treće lige, financijski konsolidirati klub i otvoriti ga prema zajednici cijelog otoka. Danas poslujemo posve stabilno, ama baš nikome nismo dužni ni lipe, nemamo kredita, a planiramo realno ostvarivih 2,5 milijuna kuna prihoda – nadovezao se Šikljan i za iduću godinu najavio postavljanje novih stolica na tribine stadiona Josip Pepi Uravić.


Želja Krčana je da prva momčad sezonu završi među prve četiri u Trećoj HNL zapad, trenutno je na sedmoj poziciji.



– Ljetos smo doveli veliki broj novih igrača, ambicije su biti barem 3-4 mjesta više nego sada, ali baš kao i podizanje kluba na višu razinu tako je i podizanje razine igre na višu razinu: proces.
Krk niti u jednom klupskom segmentu ne ide na instant rješenja jer ako se prebrzo uzleti onda to u načelu nije trajno, ni stabilno – rekao je šef klupske struke Damir Kraljić.