Iskrivljen rezultat...

Alžirci traže od FIFA-e ponavljanje utakmice protiv Kameruna, vjeruju da zbog lošeg suđenja nisu izborili SP

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Alžirci su u prvom susretu pobijedili sa 1-0, dok su u drugom susretu Kamerunci slavili sa 2-1 i kvalificirali se na SP na temelju postignutih golova u gostima.



ALŽIR Alžirski nogometni savez žalio se FIFA-i tvrdeći da je loše suđenje na utakmici trećeg kola kvalifikacija za plasman na SP protiv Kameruna “iskrivilo rezultat” te je zatražilo  njeno ponavljanje.


Alžir se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Svjetsko afričko prvenstvo u Kataru kao pobjednik skupine A. Alžirci su u prvom susretu pobijedili sa 1-0, dok su u drugom susretu Kamerunci slavili sa 2-1 i kvalificirali se na SP na temelju postignutih golova u gostima.


Karl Toko Ekambi zabio je pobjednički gol za Kamerun u utorak u 124. minuti u alžirskoj Blidi, poslavši tako Alžir kući. Utakmicu je sudio gambijski glavni sudac Bakary Gassama, koji je poništio dva pogotka alžirskog reprezentativca Islama Slimanija, prvi u drugom poluvremenu, a drugi nakon završetka regularnog dijela nakon konzultacija s VAR-om, rekavši da je Slimani koristio ruku.




Predsjednik Alžirskog noogmetnog saveza Sharaf-Eddin Amara podnio je ostavku zbog neuspjeha u kvalifikacijama za SP u Kataru. Alžirski nogometni savez sada traži da FIFA ponovi posljednju kvalifikacijsku utakmicu, za što ne postoji mogućnost jer će se ždrijeb skupina održati danas.


Iz Afrike su se na SP u Kataru plasirali Gana, Senegal, Tunis, Maroko i Kamerun.