Velika stvar za Albaniju

Albanci zbog finala Konferencijske lige proglasili državni praznik, očekuje se dolazak više desetaka tisuća navijača

Hina

Navijači Rome/Foto REUTERS

Navijači Rome/Foto REUTERS

"Glavni grad će biti pješačka zona u sklopu mjera za organiziranje jednog od najvećih događaja u Albaniji na najuzorniji način", rekao je albanski ministar unutarnjih poslova Bledi CuciTIRANA Albanska vlada proglasila je državni praznik iduće srijede, kada će se u Tirani igrati povijesno, prvo finale Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda, tvrdi agencija Beta.


“Glavni grad će biti pješačka zona u sklopu mjera za organiziranje jednog od najvećih događaja u Albaniji na najuzorniji način”, rekao je albanski ministar unutarnjih poslova Bledi Cuci.


Očekuje se da će utakmici nazočiti do 10.000 talijanskih i nizozemskih navijača. Svaki klub dobio je po 4000 ulaznica za finale trećeg europskog klupskog natjecanja, a kapacitet Nacionalne arene u Tirani je 22.500 mjesta.
“Poduzimamo sve mjere kako bi dan bio svečan za sve, a ne samo za talijanske i nizozemske navijače”, dodao je Cuci. Europska nogometna unija (UEFA) odabrala je Tiranu za domaćina u prosincu 2020., godinu dana nakon otvaranja stadiona i prije nego što su se klubovi kvalificirali u novo natjecanje.