Kvalifikacije za SP

Albanci osudili vlastite navijače za nasilje, ali i optužili Poljake za provokacije

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nemamo nasilne navijače i nemamo povijest problematičnih navijača, navodi se u priopćenju NS AlbanijeTIRANA Nogometni savez Albanije osudio je nasilno ponašanje svojih navijača, ali i optužio poljske navijače za provokacije tijekom utakmice u Tirani u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.


Poljska je u utorak u Tirani pobijedila Albaniju s 1-0, a utakmica je prekinuta na 20-ak minuta, nakon što je u 77. minuti pogodio Karol Swiderski. Albanski navijači tada su bacali plastične boce na poljske nogometaše, koji su napustili teren, ali se i vratili, te je utakmica ipak završila.


Dan kasnije, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv nogometnih saveza Albanije i Poljske i osudila nerede.
Nogometni savez Albanije izjavio je kako “izgredi ne idu na čast Albaniji i njezinim divnim navijačima”.


“Imali smo 22.000 sjajnih navijača i neke pojedince koji su uništili sve dobre stvari koje je ekipa učinila. Nemamo nasilne navijače i nemamo povijest problematičnih navijača”, navodi se u priopćenju i dodaje da su poljski navijači krivi za “stalne provokacije i vrlo agresivno ponašanje”.


Finale prve sezone Konferencijske lige igra se na upravo stadionu u Tirani 25. svibnja.