Golijada

Al Nassr ostao bez polufinala azijske lige prvaka. Tragičar Brozović promašio jedanaesterac

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS



Nogometaši saudijskog Al Nassra ostali su bez plasmana u polufinale azijske Lige prvaka, a jedan od tragičara poraza od Al Aina nakon izvođenja jedanaesteraca bio je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.


Saudijski Al Nassr, u čijim redovima igraju hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, te portugalski majstor Cristiano Ronaldo, i Al Ain, koji dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odigrali su sjajnu utakmicu sa sedam golova koja je na koncu razriješena izvođenjem jedanaesteraca.


Al Ain je u prvom susretu slavio sa 1-0, dok je uzvrat nakon produžetaka završio sa 4-3 za Al Nassr, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke.




Gosti su poveli u 28. minuti golom Soufianea Rahimija, a isti je igrač u 45. minuti doveo goste do dva gola prednost. No, u četvrtoj minuti nadoknade Abdulrahman Ghareeb je smanjio.


U 51. minuti Khalid Eisa je izjednačio pogodivši vlastitu mrežu, da bi Alex Telles u 72. minuti doveo saudijski sastav do vodstva 3-2 čime je anuliran zaostatak iz prve utakmice. Kako više nije bilo golova susret je otišao u produžetke.


U 98. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Ayman Yahya. Kada je Sultan Al Shamsi pet minuta kasnije zabio za 3-3, činilo se kako će gosti do slavlja. Ipak, u 118. minuti je Cristiano Ronaldo pogodio iz kaznenog udarca za 4-3 i novo vodstvo.


Na koncu su odlučivali jedanaesterci. Kod domaćina promašili su Brozović, kojem je Khalid Eisa obranio udarac, Telles (pogodio je vratnicu) i Otavio (pored gola), dok je Ronaldo bio siguran, a na suprotnoj strani sigurnio su bili Rahimi, Kaku i Al Shamsi.


Al Ain će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta saudijskih klubova Al Ittihada i Al Hilala. U prvom susretu Al Hilal je pred svojim navijačima slavio sa 2-0.


U preostalim susretima četvrtfinala sastaju se korejski klubovi Ulsan i Jeonbuk Motors (1-1), te japanska Yokohama F. Marinos i kineski Shandong Taishan (2-0).


REZULTATI:


Al Nassr (S.Ara) – Al Ain (UAE) 1-3 11m (4-3)
(prva utakmica 0-1


U utorak:


Ulsan (J.Kor) – Jeonbuk Motors (J.Kor) (prva utakmica 1-1)


Al Ittihad (S.Ara) – Al Hilal (S.Ara) (prva utakmica 0-2)


U srijedu:


Yokohama F. Marinos (Jap) – Shandong Taishan (Kina) (prva utakmica 2-1)