Žustra reakcija

AL Alkmaar izrekao zabranu dolaska na stadion za 43 vlastita navijača koji su napali goste iz Londona

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Disciplinsko tijelo Europskog nogometnog saveza (UEFA) će odluku o mogućim sankcijama donijeti nakon što budu razmotrena izvješća službenih osoba na tom dvoboju



ALKMAAR  Vodstvo AZ Alkmaara izreklo je zabranu dolaska na stadion za 43 navijača koji su napali navijače West Hama za vrijeme uzvratne polufinalne utakmice Konferencijske lige odigrane u Nizozemskoj.


West Ham je u tom dvoboju svladao domaću momčad s 1-0 te s ukupnih 3-1 izborio mjesto u finalu ovog natjecanja koje je na rasporedu 7. lipnja u Pragu, a u kojem će londonska momčad igrati protiv talijanske Fiorentine.


Po završetku dvoboja u Alkmaaru ratoborni domaći navijači su krenuli i prema dijelu stadiona u kojem su bili smješteni prijatelji članovi obitelji igrača West Hama. Nekolicina njih se i suočila s nizozemskim nasilnicima, ali nitko u tom incidentu nije ozlijeđen.




“AZ je izdao 43 zabrane dolaska na stadion kao odgovor na prošlotjedne nemire. To se odnosi na posjetitelje koji su sudjelovali u izgredima na polufinalnoj utakmici Konferencijske lige u Alkmaaru”, stoji u priopćenju nizozemskog nogometnog prvoligaša u kojem se navodi da su moguće i dodatne zabrane te da se provodi kriminalistička istraga spomenutih događaja.


Disciplinsko tijelo Europskog nogometnog saveza (UEFA) će odluku o mogućim sankcijama donijeti nakon što budu razmotrena izvješća službenih osoba na tom dvoboju.