Novi ugovori

Aktualni njemački prvak produžio ugovore s obojicom vratara, Neuer i Ulreich ostaju u Bayernu do ljeta 2025.

Hina

Manuel Neuer/Foto REUTERS

Manuel Neuer/Foto REUTERS

Manuel Neuer i Sven Ulreich su jednostavno kombinacija iz snova - izjavio je glavni klupski operativac Jan-Christian DreesenMUENCHEN Aktualni njemački nogometni prvak Bayern produžio je ugovore s dvojicom vratara, Manuelom Neuerom i Svenom Ulreichom za još godinu dana, do kraja lipnja 2025., priopćio je u utorak klub iz Muenchena.


“Manuel Neuer i Sven Ulreich su jednostavno kombinacija iz snova. Zadovoljstvo je gledati njihov svakodnevni rad. Podržavaju i motiviraju jedan drugoga i primjerom pokazuju vrijednosti koje su obilježje Bayerna”, izjavio je glavni klupski operativac Jan-Christian Dreesen.


Neuer je je u Bayern došao 2011. i vrlo brzo zauzeo mjesto prvog vratara, a od 2017. je i dobio kapetansku vrpcu. S Bavarcima je dvaput osvojio trostruku krunu, domaće prvenstvo i kup te Ligu prvaka (2013. i 2020.). Neuer je s Bayernom osvojio 11 naslova prvaka Njemačke.
Do sada je sakupio 494 nastupa u dresu Bayerna te bi do kraja sezone mogao prestići aktualnog rekordera Bastiana Schweinsteigera koji je nastupio u 500 utakmica za Bavarce. Taj bi rekord već bio u njegovim rukama da nakon Svjetskog prvenstva u Kataru nije slomio nogu te se na teren vratio tek krajem listopada ove godine.


“Nakon dugog izbivanja zbog ozljede, vratio sam se u punoj snazi. Neizmjerno me raduje što mogu ponovno biti s ekipom na terenu. Uvjeren sam da možemo, uz pomoć naših navijača, ostvariti naše velike ciljeve u nadolazećim godinama. Naravno, finale 2025. u Muenchenu je jedan od njih”, izjavio je 37-godišnji Neuer.


Sven Ulreich je u Bayern stigao 2015. iz Stuttgarta te je od tada bio vjerna pričuva Neueru. Nakon sedam godina čekanja je dobio priliku stati među vratnice, kad je Neuer bio ozlijeđen.


“Kad sam došao u Bayern iz Stuttgarta 2015., nisam mogao zamisliti da ću ostati tako dugo. Sad sam produžio ugovor do 2025. i nastavit ću raditi ono što se od mene traži kako bismo ostvarili naše ciljeve”, rekao je 35-godišnji Ulreich.