Viša matematika

Ako se Serie A opet prekine neće biti prvaka, a poredak će se određivati uz pomoć algoritama

Hina

Broj bodova izračunavat će se temeljem  prosječnog broja osvojenih bodova na domaćem terenu i u gostima, što se množi s brojem preostalih utakmica na domaćem i gostujućem terenu, dodajući već osvojene bodove



RIM Talijanski nogometni savez (FIGC) odobrio je u ponedjeljak planove za odigravanje play-offa i play-outa ili upotrebu čak i algoritma za određivanje konačnog plasmana ako se sezona ponovo prekine zbog pandemije koronavirusa, a Seria A u tom slučaju ne bi imala prvaka.


Prvenstvo se nastavlja u Seriji A i B 20. lipnja, a sezona u Seriji C se neće nastaviti


U slučaju da se prvenstvo, koje je zaustavljeno 9. ožujka, ponovo prekine, FIGC je odredio da se sezona završi doigravanjima za prvaka, mjesta u Europi i ispadanje, a ako to ne bude moguće upotrijebit će se algoritam za određivanje konačnog plasmana. U tom slučaju neće biti proglašen prvak, a konačan broj bodova svakog kluba izračunavat će se temeljem  prosječnog broja osvojenih bodova na domaćem terenu i u gostima, što se množi s brojem preostalih utakmica na domaćem i gostujućem terenu, dodajući već osvojene bodove.




Potvrđeno je da su Vicenza, Reggina i Monza ušle u Seriu B, a iz Serie C ispali su Gozzano, Rimini i Rieti


Prema navodima agencije ANSA, 18 klubova je odobrilo predlog, a predstavnici tri kluba Serie A nisu glasovali.


Prvenstvo se nastavlja u Seriji A i B 20. lipnja, a sezona u Seriji C se neće nastaviti. Potvrđeno je da su Vicenza, Reggina i Monza ušle u Seriu B, a ispali su Gozzano, Rimini i Rieti.