Hajduk u Puli

Ako je Hajduku cilj drugo mjesto onda je Igor Tudor na Aldo Drosini pod imperativom pobjede

P. N.

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Mali je problem što su Splićani ove sezone tek dvaput slavili u gostima, oba puta "stradao" je Varaždin



SPLIT Nakon pobjede nad Interom iz Zaprešića velika većina navijača Hajduka nije bila zadovoljna igrom koju su prikazali igrači u bijelim dresovima. I sam trener Tudor priznao je kako su oni najvažniji. Ključni igrači odigrali su slabo. Ništa novo! Naime, najskuplje plaćeni igrači već duže vremena igraju slabo. Tudor je očito sve to uvidio, ali i osjetio nezadovoljstvo navijača pa je uoči Istre 1961 poručio:


– Ako ljudi smatraju da moramo biti prvaci i zabiti šest golova Interu, onda to nešto ne štima.


I na prvoj presici po preuzimanju Hajduka  na pitanje novinara o osvajanju titule prvaka Tušo je ponudio sljedeći odgovor:




bivši trener Damir Burić u zimskoj pauzi je smijenjen iako je momčad doveo do druge pozicije


– Ne mogu garantirati da će Hajduk za vrijeme mojeg vođenja kluba osvojiti prvo mjesto!


Dakako da nitko to ne može garantirati. Međutim, Tudor treba shvatiti da je doveden da bijeli napokon prekinu višegodišnju dominaciju Dinama, koju je nakratko bila prekinula Rijeka. Uostalom, bivši trener Damir Burić u zimskoj pauzi je smijenjen iako je momčad doveo do druge pozicije. Morao je otići uz obrazloženje da se stvorila negativna atmosfera oko momčadi i kluba. Posljednji puta Hajduk je prvenstvenu utrku završio na drugom mjestu u sezoni 2011./12. godine kada je momčad vodio Krasimir Balakov. Cilj ove sezone je osvajanje drugog mjesta koji vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, jer teško da se može Dinama stići i prestići. Međutim, u narednoj sezoni Tudor odnosi cijeli klub treba napraviti dodatni napor da Hajduk bude napokon prvak.


Večeras Hajduk gostuje kod Istre 1961. Ne dvojimo da bijele čeka teška utakmica, domaćin koji se bori za prvoligaški ostanak. Za Splićane u ostvarivanju cilja, osvajanja drugog mjesta, otežavajuća je okolnost da su u dosadašnjem tijeku prvenstva u gostima jedino pobjedili Varaždin. Sada nemaju izbora, pobjeda im je imperativ.


Zbog tri žuta kartona neće biti Eduoka od kojega ionako nema baš previše koristi. Najavio je Tudor izmjene u početnoj jedanaestorici.  Eksperiment s mladim Blagaićem na mjestu jednog od dva napadača u dvoboju sa Interom nije uspio. Doduše, po učinku na toj utakmici Tudor bi trebao promjeniti pola momčadi. Na klupi čekaju Ljubić, Nejasmić, Kreković…



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore