Nizozemska

Ajax objavio ime novog trenera, izbor iznenadio i Koemana

Hina



Maurice Steijn novi je trener amsterdamskog Ajaxa s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, objavio je u srijedu klub koji je u svibnju objavio da neće obnoviti ugovor s dotadašnjim trenerom Johnom Heitingom, piše AFP.


Steijn (49)  trenirao je Spartu Rotterdam od travnja 2022, a taj mali klub je doveo ove sezone do šestog mjesta u ligi. Prije toga je vodio ADO Den Haag, VVV-Venlo, NAC Bredu kao i emiratski klub Al-Wehdu.


“Maurice je pokazao mnogo bolje od očekivanog u svim klubovima za koje je radio. Njegovi timovi su se pokazali jako dobro”, rekao je sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat.




U razgovoru za javnu televiziju NOS, izbornik nizozemske momčadi Ronald Koeman rekao je da je “iznenađen” izborom kluba iz Amsterdama.


“Zanimljivo mi je. Nije čudno. Ali zanimljivo. Da ste malo pratili vijesti, ne bih govorio o Mauriceu Steijnu. Već o stranom treneru. Mislim da je ipak dobro što je riječ o Nizozemcu”, rekao je Koeman.


Izbor su “iznenađujućim” opisali i tamošnji mediji, koji podsjećaju da će mu ovo biti peto iskustvo na čelu jednog kluba Eredivisie, ali da, do Sparte, nikada nije trenirao prvoligaše.