Sudar s bivšima

Adrian Liber upozorava na svoje bivše suigrače: “Znamo koliko je Rijeka opasna prema naprijed, a za mene je Slaven novi početak”

Denis Frančišković

Adrian Liber/Foto PIXSELL

Adrian Liber/Foto PIXSELL

Radujemo se utakmici i želimo što pozitivniji rezultat - kaže Liber



RIJEKA Adrian Liber, radišni veznjak Slaven Belupa, zajedno s Ivanom Lepinjicom nedavno je prekinuo suradnju s Rijekom i skrasio se u redovima Farmaceuta. Malo je bilo onih koji su očekivali takav scenarij.


– Prvi dojmovi su jako pozitivni, svi su nas stvarno dobro prihvatili. U novoj sam sredini i to je za mene neki novi izazov. Radujem se svemu tome – kaže Liber.


On i Lepinjica odmah su dobili šansu, bili su par zadnjih veznih već protiv Dinama u Maksimiru.




– Polako smo se uklopili, a meni je osobno protiv Dinama bilo jako teško jer mi je to bila prva prava utakmica nakon dugo vremena. Zadovoljan sam, iako rezultat nije pozitivan.


Liber zna jako dobro otkuda prijeti najveća opasnost za njegovu novu momčad.


– Nas dvojica očekivano znamo sve o Rijeci i koliko je opasna prema naprijed. Svi ti igrači koji igraju prema naprijed imaju jako dobre udarce. Pokušat ćemo ih neutralizirati i iskoristiti svoje šanse. Na kraju krajeva igramo doma i dat ćemo sve od sebe. Radujemo se utakmici i želimo što pozitivniji rezultat.


Bit će važno i tko će odnijeti prevagu u vezi.


– Rijeka će se sigurno pokušati nametnuti, ali mi ćemo nastojati uvesti susret u neki svoj ritam. Očekujem jako dobru utakmicu. Kao i naše maksimalno zalaganje, a na tome inzistira i trener. No to je normalni način igre u profesionalnom nogometu. Moramo biti motiviraniji, posebno protiv momčadi koje na papiru izgledaju kvalitetnije.


Uz nove igrače, relativno novi je i trener Slavena.


– Sviđaju mi se zamisli Ferenčine i sve je stvarno pozitivno. Ovo je novi početak za mene – zaključuje Liber.