Nogomet u doba korone

Odigrane su prve bundesligaške utakmice, igrači slave golove “laktovima”, a dio trenera ne nosi zaštitne maske

Portal Novi list

Timo Werner/Foto REUTERS

Timo Werner/Foto REUTERS

Iako je viđeno dosta pogodaka i sasvim solidan nogomet na svim stadionima dominirao je otužan ambijent. Nogomet bez publike, bez onog huka s tribina jednostavno nije sport kakvoga desetljećima poznajemo i u njemu uživamo



BERLIN Završile su prve bundesligaške utakmice. Doduše, riječ je o drugom razredu Bundeslige, koji je svoje prve susrete nastavka sezone imao zakazane  ove subote od 13 sati. Jahn Regensburg i Holstein Kiel su odigrali 2:2, Erzgebirge je svladao Sandhausen 3:1, Karlsruhe je bio bolji od Darmstadta 2:0, a Bochum od Heidenheima 3:0. Greuther Furth i HSV, te Wehen Wiesbaden i Stuttgart igraju sutra.


Iako je viđeno dosta pogodaka i sasvim solidan nogomet na svim stadionima dominirao je otužan ambijent. Nogomet bez publike, bez onog huka s tribina jednostavno nije sport kakvoga desetljećima poznajemo i u njemu uživamo.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore



Osim toga bilo je zanimljivo pratiti i koliko su se igrači i treneri pridržavali novih mjera ponašanja. Igrači su pogotke umjesto zagrljajima ili “peticama” glavnom slavili dodirivanjem podlaktica, a primjetno je bilo i da dobar dio trenera nije nosio zaštitne maske na licima. Neki su ih u potpunosti uklonili, a neki držali oko vrata. Doduše, postoji pravilo da mogu ukloniti masku kada daju savjete igračima, a budući da je većina bila na granici svojega prostora i konstantno nešto sugerirala igračima pretpostavka je da se ti potezi neće okvalificirati kao prijestupi.


Otužna slika s njemačkih stadiona/Foto REUTERS


Od 15.30 sati igraju se prvi susreti 26. kola najvišeg razreda njemačkog nogometa: Borussia (D) – Schalke 04, Augsburg – Wolfsburg, Fortuna – Paderborn, Hoffenheim – Hertha i RB Leipzig – Freiburg. Eintracht i Borussia (M) igrat će od 18.30 sati, sutra se sastaju Köln – Mainz i Union Berlin – Bayern, a u ponedjeljak Werder i Bayer.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore