Moguće promjene

Čeferin naslutio da bi se EURO 2021. mogao igrati na manje stadiona nego što je to predviđeno

Hina

u kratkim crtama

  • Odgođeno prvenstvo trebalo bi se održati od 11. lipnja do 11. srpnja sljedeće godine

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Sve imamo dogovoreno sa devet gradova, a s tri još postoje neki problemi - rekao je čelnik UEFA-e

ZAGREB Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin ne odbacuje mogućnost da se EURO 2020., koji je odgođen za 2021. zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, održi na manje od 12 stadiona koliko ih je bilo u originalnom planu.
“U načelu je naša namjera da ostanemo u istim gradovima. Zasad smo još uvijek u razgovorima”, izjavio je Čeferin za televizijski kanal BeIN Sports.


Jedan od spornih gradova mogao bi biti španjolski Bilbao, čiji su se čelnici izjasnili da možda neće biti sposobni ugostiti predviđene utakmice


“Sve imamo dogovoreno sa devet gradova, a s tri još postoje neki problemi. Nastavljamo s razgovorima i želimo održati natjecanje u 12 gradova. Ako ne budu svi spremni, možemo igrati u njih deset pa i manje.”
Jedan od spornih gradova mogao bi biti španjolski Bilbao, čiji su se čelnici izjasnili da možda neće biti sposobni ugostiti predviđene utakmice. Glasgow i London, u kojima bi svoje utakmice u skupini D protiv Engleske, Češke i reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija trebali igrati hrvatski nogometaši, nisu među spornim gradovima.


Odgođeno prvenstvo trebalo bi se održati od 11. lipnja do 11. srpnja sljedeće godine.