Apel klubovima

HNS forsira nastavak Prve HNL, a ostalima preporučuje: “Ne održavajte treninge do 10. lipnja”

Hina

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL



ZAGREB Radna skupina za povratak natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) poslala je klubovima, osim seniorskih momčadi prvoligaša, preporuku da ne održavaju treninge do 10. lipnja 2020. godine.


Preporuka se odnosi na sve selekcije od mladeži do seniora, uključujući mladež prvoligaških klubova.


“Imajući u vidu cjelokupnu epidemiološku situaciju u zemlji i činjenicu da je virus iznimno zarazan, kao i odluku Saveza da su sva natjecanja, osim prvog stupnja natjecanja, okončana za sezonu 2019./20., Radna skupina preporučuje svim klubovima, osim seniorskim momčadima prvoligaških klubova, da ne održavaju treninge do 10. lipnja. Preporuka se odnosi na sve selekcije od mladeži do seniora, uključujući mladež prvoligaških klubova,” poručili su iz HNS-ove Radna skupine za povratak natjecanja.




“Apeliramo na klubove da se u cijelosti pridržavaju ove Preporuke. U protivnom, ako se odluče za bilo kakve nogometne aktivnosti, rade to na svoju odgovornost, riskirajući zdravlje svojih nogometaša i njihove okoline, i dovodeći u pitanje uspješnost povratka nogometu. Pozivamo stoga na još malo strpljenja i discipline te obustavu treninga na svim razinama do 10. lipnja, kako bismo se nogometu vratili na maksimalno siguran način za sve sudionike,” dodali su.


U radnoj skupini sudjeluju tajnik HNS-a Vladimir Iveta, koordinator natjecanja HNS-a Neven Šprajcer te povjerenik Hrvatski Telekom Prve lige Josip Brezni, liječnik A reprezentacije i član Zdravstvene komisije HNS-a dr. Zoran Bahtijarević, tajnik Zdravstvene komisije dr. Tomislav Vlahović te vanjski stručnjaci na području epidemiologije i infektologije  dr. Adrijana Vince, dr. Zvjezdana Lovrić Makarić i dr. Zvonimir Šostar.


Nogometna sezona u Hrvatskoj kreće utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. svibnja, dok će tjedan dana kasnije, 6. lipnja, biti nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice igrat će se bez gledatelja.