Odluka u utorak

HNS potvrdio: Proširenje liga je moguće, Orijent 1919 i Šibenik bi mogli napredovati, a nitko neće ispasti

Portal Novi list

Marijan Kustić/Foto Arhiva NL

Marijan Kustić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Širenje Prve i Druge HNL je sve izvjesnija opcija o kojoj je prvi put javno progovorio i jedan istaknuti član HNS-a. Preciznije. izvršni direktor Marijan Kustić gostovao je u HRT-ovu dnevniku zajedno s predstavnicima Orijenta 1919 i Šibenika, te potvrdio ono što se već duže vremena nagađa kao logična posljedica svih zbivanja u hrvatskom nogometu zahvaćenom korona-krizom.


– Apsolutno postoji mogućnost plasmana u rang više s time da nitko iz lige ne bi ispao. Ali prije svega, klubovi moraju dobiti licence da bi mogli napredovati – izjavio je Kustić.


Mi ćemo se ponašati onako kako HNS odluči. Ako HNS proširi ligu, Orijent 1919 je spreman, mi ćemo dobiti licencu. Ako ne bude tako, igrat ćemo u drugoj ligi – rekao je Koljanin




Direktor drugoligaškog lidera Šibenika i bivši igrač Rijeke, Zagreba, Hajduka… Joso Bulat ustvrdio je kako će klub sve napraviti da zadovolji tražene kriterije, a u isto je uvjeren i Marinko Koljanin, dopredsjednik nogometaša Orijenta 1919, koje je stanka zatekla na drugoj poziciji.


– Mi ćemo se ponašati onako kako HNS odluči. Ako HNS proširi ligu, Orijent 1919 je spreman, mi ćemo dobiti licencu. Ako ne bude tako, igrat ćemo u drugoj ligi – rekao je Koljanin.


Druga HNL se po svemu sudeći više neće igrati ove sezone, Šibenik i Orijent će vjerojatno napredovati, a ukoliko nitko ne ispadne najmanje dva trećeligaša će u viši rang. U slučaju da se liga proširi za dva člana u viši rang će čak četiri trećeligaša. Takvom raspletu nadaju se i Opatijci, vodeći u Trećoj HNL – zapad.


Mnogo toga trebalo bi biti jasnije u utorak kada bi se navodno trebao sastati Izvršni odbor HNS-a i donijeti odluke o proširenju liga.