Ipak ima interesa!

HNS otvorio sedam ponuda, HNL je očito zanimljiviji nego što su mislili čelnici Saveza kada su TV prava prodali za siću

Portal Novi list



ZAGREB Hrvatski nogometni savez na svojim internet stranicama potvrdio je da su ovoga utorka otvorena ponude za otkup TV prava Prve HNL. Iz HNS-a su slavodobitno otkrili da je pristiglo čak sedam ponuda što jasno potvrđuje da je Prva HNL zanimljivi proizvod nego što su to mislili sami čelni ljudi Saveza kada su ga u bescjenje prodali aktualnom vlasniku TV prava. Priopćenje objavljeno na HNS-ovim stranicama objavljujemo u cijelosti:


“Nakon što je u ponedjeljak 11. svibnja istekao rok za dostavu ponuda za pregovore oko kupnje televizijskih i povezanih prava koje je ponudio Hrvatski nogometni savez, u sjedištu HNS-a danas je održano otvaranje pristiglih ponuda uz prisustvo predstavnika klubova Hrvatski Telekom Prve lige.


Do zaključenja roka, u Hrvatski nogometni savez pristiglo je sedam ponuda, iz Hrvatske i inozemstva, za kupnju TV i povezanih prava, što svjedoči o velikom zanimanju za natjecanja navedena u HNS-ovom međunarodnom pozivu.




Ispred HNS-a, otvaranju ponuda nazočili su izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, dopredsjednik HNS-a Robert Markulin, tajnik HNS-a Vladimir Iveta te tajnik oformljenog Povjerenstva Jurica Bodrožić. Otvaranju ponuda prisustvovali su i predstavnici svih klubova HT Prve lige osim Slaven Belupa, a postupku je svjedočio i javnobilježnički prisjednik Boro Bubnjić.


Nakon otvaranja ponuda za pregovore za kupnju TV prava, održan je i konstruktivan sastanak s predstavnicima klubova na temu natjecanja, u kontekstu globalne pandemije koronavirusa i njenog utjecaja na nogomet.”, stoji na HNS-ovim stranicama.