UEFA: Messi, Ronaldo i Van Dijk kandidati za igrača godine

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

No, upravo Van Dijk ima najviše izgleda za osvajanje ove nagrade jer je bio među najzaslužnijima što je Liverpool osvojio naslov prvaka Europe, dok je proglašen i za najboljeg igrača engleske premier lige kako po izboru stručnjaka tako i po izboru igrača.NYON – Europski nogometni savez (UEFA) u četvrtak je objavio kako su među trojicom igrača nominiranih za nagradu za Igrača godine po njegovom izboru Linel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus) i Virgil van Dijk (Liverpool).


UEFA je ovu nagradu ustanovila 2011. godine te je Cristiano Ronaldo svaki put dosada bio nominiran, a tri je puta dosada bio i pobjednik (2014, 2016, 2017). Messi je dva puta proglašavan najboljim igračem godine u izboru UEFA-e (2011, 2015), dok je Van Dijku ovo prva nominacija.


No, upravo Van Dijk ima najviše izgleda za osvajanje ove nagrade jer je bio među najzaslužnijima što je Liverpool osvojio naslov prvaka Europe, dok je proglašen i za najboljeg igrača engleske premier lige kako po izboru stručnjaka tako i po izboru igrača.
Za igračicu godine nominirane su tri igračice Lyona, Ada Hegerberg, Lucy Bronze i Amandine Henry.


UEFA će nagrade za najbolje u prošloj sezoni dodijeliti tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu 29. kolovoza.