Presica na Rujevici

Željko Sopić čestitao Dinamu na prolazu, a onda se osvrnuo na derbi i odbijenicu iz Maksimira: “Ulazimo u nešto što je policija odredila”

Denis Frančišković

Željko Sopić/Foto V. KARUZA

Željko Sopić/Foto V. KARUZA

Respektiramo Dinamo, ali ga se ne bojimo - kazao je trener Rijeke

RIJEKA  Nogometaši Rijeke u nedjelju igraju drugi veliki proljetni derbi, nakon stotog Jadranskog u HNL-u kojem su uhvatili pun plijen pred punim Poljudom (1:2), momčad Željka Sopića prekosutra će odmjeriti snage s Dinamom u ukupno 180. derbiju, 98. od samostalnosti Hrvatske.


Pogled na ljestvicu dovoljno govori, pred Dinamom je veliki imperativ, pred Rijekom prilika da još više pobjegne direktnom konkurentu.


Momčad je spremna i motivirana što prenosi i kapetan Nediljko Labrović, a zasad je poznato da će sigurno biti lišena usluga ofenzivnog veznjaka Nike Jankovića.


Utakmica s Betisom pokazala je da se Modri dižu, Rijeka ima konstantu i ne zna za poraz već šest utakmica u nizu.


– Čestitke Dinamu na pobjedi protiv velikog Betisa. Bio sam na utakmici, kao i na onoj protiv Varaždina. Pokazali su Modri jedno pravo lice, protiv Varaždina jedno drugačije, vjerojatno radi umora – kaže trener Željko Sopić.


– Respektiramo Dinamo, ali ga se ne bojimo. Idemo odigrati hrabru utakmicu i uvjeren sam da možemo do pozitivnog rezultata.


Iz kluba su priopćili da je dvije tisuće ulaznica rasprodano za južnu tribinu te da je zatraženo još njih 500, ali je dobiven negativan odgovor. Iz Zagreba je sve pojašnjeno sigurnosnim razlozima.


– Teško mi je to komentirati. Ulazimo u nešto što je policija odredila ili ne znam što.


Ako je odluka donijeta iz sigurnonsih razloga onda to ne određuje klub. Ne znam, možda ja nešto krivo govorim. Teško mi je to komentirati. Nisam u doticaju s time.


Rijeka najavljuje pohod na pobjedu. (Ne)zadovoljstvo jednim bodom?


– Bitno je samo s kakvim gardom idemo. Može se dogoditi da izgubimo. Teško, ali zašto ne. Utakmica će pokazati svoje. Mi ćemo ostaviti srce na terenu i pokušati pobjediti.


To očekujem i od Dinama. Nadam se samo da će gledatelji otići zadovoljni sa stadiona. I da utakmica neće biti negledljiva – kaže Sopić.