Transferi

ZAHUKTAVANJE MERCATA Dvojica igrača Šibenika ovih bi dana i službeno trebala potpisati za Rijeku

Denis Frančišković

DIO ŠIBENSKOG PAKETA - Prince Obeng Ampem tijekom ogleda s "farmaceutima"/Foto PIXSELL

DIO ŠIBENSKOG PAKETA - Prince Obeng Ampem tijekom ogleda s "farmaceutima"/Foto PIXSELL

Nediljko Labrović, mladi vratar Šibenika, gotovo sigurno će pristupiti Riječanima, a vrlo blizu dolaska je i njegov suigrač, napadač Prince Ampem



RIJEKA Nediljko Labrović, Prince Ampem, Niko Janković, Josip Šutalo, Jorge Obregon… u ovom su trenutku igrači koji su blizu Rujevice ili su “pick” Bijelih. Rijeka je izuzetno aktivna posljednjih mjeseci na hrvatskom tržištu, trenutno je za igrače Šibenika ozbiljno “zagrizla”, dok su na radaru i oni Varaždina te Slaven Belupa.


Naravno, prate se i hrvatski i ini igrači u susjednim ligama. Model poslovanja je poznat, jeftina kupnja ili dolazak slobodnih igrača, njihova promocija na Rujevici i potom zarada na transferima. Za klub je izrazito važno što je bitan dio financijskog kolača rezerviran sudjelovanjem u skupini Europske lige, uz dobru prodaju dvojice igrača i budžet za novu sezonu bit će zatvoren s oko desetak milijuna eura.


Nediljko Labrović, vratar Šibenika, već je i sam potvrdio dolazak u Rijeku. U svemu je sigurno utjecaj imala i “šibenska veza” Tomić – Mrčela, ali prije svega kvaliteta mladog vratara koji je na Šubićevac došao iz sinjskog Junaka. Dvadesetojednogodišnjem vrataru “narančastih” ističe ugovor, a cijena mu je već sada na tržištu 600 tisuća eura. Ove sezone sakupio je 26 nastupa u HNL-u.




Njegov suigrač Ganac Prince Ampem u ovom je trenutku također najbliže Bijelima. Ugovor mu ističe krajem lipnja i slobodan je igrač koji prema Transfermarktu vrijedi 700 tisuća eura. Ima 23 godine i sada mu je pravo vrijeme za novo dodatno dokazivanje. Uz to, može igrati kao napadač i desno krilo, u premijernoj šibenskoj sezoni odigrao je 30 utakmica te zabio četiri gola.