Robert Murić

Zabio je drugu utakmicu zaredom pa poručio: “Dobro se osjećam, odgovara mi ova uloga na krilu”

Mateo Sučić

Robert Murić/Foto PIXSELL

Robert Murić/Foto PIXSELL

Nadam se da sam gotov za ovu sezonu što se tiče ozljeda - govori Murić



RIJEKA Robert Murić drugu se utakmicu zaredom prometnuo u Rijekina strijelca. Nakon što je nekoliko tjedana izbivao s travnjaka zbog ozljede, ofenzivac »bijelih« najprije je zabljesnuo protiv Napolija, a onda s kreča odlučio i utakmicu protiv Lokomotive. Šteta i za onaj udarac iz 54. minute, koji je odsjeo na gredi jer bi bez dileme konkurirao za jedan od njegovih najljepših u dresu Rijeke.


Doduše, i onaj protiv Napolija je u samom vrhu, ali…


– Ma onaj protiv Varaždina kada sam prošao šestoricu mi je najljepši u dresu Rijeke. I ovaj protiv Lokomotive bi bio jedan od ljepših, no, nažalost, lopta je ostala na gredi – kaže Murić, koji je Rijeci tri boda donio pogotkom iz jedanaesterca.




Ove sezone izvođači najstrože kazne za Rijeku već su bili Čolak, Andrijašević, Kulenović, sada i Murić, ali kada je sudac Lovrić pokazao na bijelu točku poslije Pivarićeva igranja rukom nije, kao u nekim drugim klubovima, bilo priče.


– Trener je prije utakmice rekao tko će pucati jedanaesterac ako dođe do toga i odlučio se za mene. Puknuo sam čvrsto i precizno pa vratar Lokomotive nije imao puno šanse. Uvijek je dobro zabiti na početku, šteta što već u prvom poluvremenu nismo riješili utakmicu. Piše se pobjeda, dočekali smo pauzu da nam se vrate neki od ozlijeđenih igrača pa da se u tih devet utakmica koje su ostale potučemo za što bolji rezultat.


Murićeva je forma u uzlaznoj putanji nakon što je bio ozlijeđen.


– Nadam se da sam gotov za ovu sezonu što se tiče ozljeda. Dobro se osjećam, odgovara mi ova uloga na krilu iako mogu biti i druga špica, ovisi kako trener odluči. Na meni je da pružim maksimum, drago mi je što mogu sudjelovati u igri.


Protiv Lokomotive i Napolija taj trolist koji je činio s Kulenovićem i Menalom djelovao je razigrano i rastrčano pa se nije nimalo osjetio izostanak Andrijaševića.


– Mogli smo pobijediti i većom razlikom, pogodili smo dvije grede, imali još situacija, ali sve u svemu zasluženo smo pobijedili. Stajali smo u čvrstom bloku te čekali situacije iz kontranapada što nam odgovara.


Murić je nakon 55 riječkih utakmica došao do 17 golova i devet asistencija.


– Moglo je biti i više, ali zadovoljan sam i brojkama – zaključio je Robert Murić.