Nediljko Labrović

Vratar Rijeke nije zabrinut nakon poraza u Maksimiru: “Imamo jako dobar kadar, a atmosfera je kao i uvijek odlična”

Denis Frančišković

Nediljko Labrović/Foto PIXSELL

Nediljko Labrović/Foto PIXSELL

Možemo i moramo puno bolje u nastavku. Jednostavno, to je bila takva utakmica i takav dan - rekao je vratar Bijelih



RIJEKA Nogometašima Rijeke proljeće niti izbliza nije počelo vedro, u klasik-derbiju HNL-a neshvatljivo lako su »potonuli« od najjače hrvatske momčadi u Maksimiru. Iste one kojoj su ove sezone u tri navrata »zagorčali« život i eliminirali je iz završnice Kupa. Upravo taj gorak poraz kao da je probudio dodatni inat u redovima Modrih, koji su u prvom poluvremenu pristupom, uz neospornu kvalitetu, »pretrčali« Rijeku, a u nastavku, dojam je, maknuli nogu »s papučice gasa«.


Rijeka nije bila prava, djelovala je na trenutke potpuno nemoćno, kao da se unaprijed pomirila s porazom, a već izbor startne postave budio je popriličnu sumnju. Čestić i Braut u ovom trenutku očito ne mogu biti rješenje za suprostaviti se Modrima, iako oni nisu glavni ni najveći krivci blijedog izdanja. Zakazala je cijela momčad…


– Istina, tu utakmicu nismo bili pravi i ne treba bježati od odgovornosti. Možemo i moramo puno bolje u nastavku. Jednostavno, to je bila takva utakmica i takav dan – kaže Nediljko Labrović, najbolji Rijekin igrač u derbiju. – Nismo se pokazali u svjetlu kakvom znamo. Protiv Lokomotive idemo sto posto. Maksimalno.




Ostaje ipak pitanje gdje se izgubila Rijekina energija.


– Mi smo imali svoj dan u Kupu, Dinamo sad u prvenstvu. Momčad je to s vrhunskim igračima i znamo da smo mogli i morali puno bolje. No, tu smo da radimo i da se borimo da budemo bolji iz dana u dan. Vjerujem da će već u subotu biti puno bolje.


I atmosfera je bila zaštitni znak Rijekine svlačionice. U kojoj je mjeri loša izvedba, puno zabrinjavajuća od samog poraza, utjecala na ozračje?


– Kod nas je atmosfera uvijek odlična. Kao i ozračje oko kluba, koje je uvijek pozitivno. U tom smjeru idemo prema Lokomotivi.


Treba vremena


U pripremama se naglasak stavljao na obranu, Rijeci će trebati očito još dosta vremena da se uigra i riješi starih boljki i kikseva poput onog Velkovskog.


– Ovo je tek prva natjecateljska utakmica i sigurno nam treba vremena. Ipak mislim da smo pokazali i dosta dobrih stvari. Optimist sam, vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Ja sam zadnji koji treba govoriti o sustavu i o tome koji igrači moraju igrati. Čestić je odličan dečko kao i svi naši stoperi. Veliki je radnik i profesionalac i sigurno će se i on, kao i cijela momčad, dizati iz utakmice u utakmicu.


Redom su otišli Tomečak, Galović i Escoval, obrambene karike, ali i igrači zaduženi za dobro ozračje.


– To su redom sve iskusni igrači i nosili su dijelom momčad svojom energijom i pozitivnom atmosferom. Želim im svu sreću u nastavku karijere, a mi moramo nastaviti dalje i održavati tu atmosferu koju su oni cijelo vrijeme držali. Moramo se maksimalno potruditi u tom smislu na terenu i van njega.


Lokosi imaju dosta mladih igrača i dobru kvalitetu. Mi smo s druge strane Rijeka i idemo maksimalno na pobjedu, kaže Labrović


Rijeka je u ovoj utakmici izgubila svoju okomitost. Nije stvorena niti jedna prava šansa izuzmne li se poništen gol Pavičića. Kako je Labrović to vidio s gola?


– Očito je to bio takav dan. To je moje jedino objašnjenje. Jer svi znamo da u napadu imamo jako dobru kvalitetu. Moj dio posla? Uspio sam zaustaviti tih nekoliko opasnih udaraca, a šteta da nije bilo i bolje kod golova.


Lokomotiva je sljedeća prepreka, momčad koja je zaslužila dobru ocjenu za igru i pobjedu na Rujevici (1:2) sredinom listopada.


– Lokosi imaju dosta mladih igrača i dobru kvalitetu. Mi smo s druge strane Rijeka i idemo maksimalno na pobjedu. Uz pomoć navijača očekujem da tri boda ostanu na Rujevici. Imperativ jer slijedi Osijek? Nama je svaka utakmica imperativ. U vrhu smo i moramo se stalno dokazivati da zaslužujemo tu biti. Vjerujem u ove dečke i momčad, znam da ćemo biti pravi, a to ćemo pokazati već u subotu.


Izazovna veljača


Veljača je za Bijele mjesec velikih izazova zbog gostovanja kod Osijeka i Hajduka. A početak ožujka pod povećalom je zbog kup sudara s Osječanima.


– Veljača bi donekle mogla usmjeriti prvenstvo, ali daleko je do kraja. S Osijekom poseban naboj i ulog? Istina, pokazalo se da su to utakmice punog inteziteta. A vjerujem da će posebno zanimljivo biti i za gledatelje. Osječka priča? Za hrvatski nogomet lijepa priča, a kad dođemo na travnjak, između nas igrača sve te priče staju. Vidjet ćemo što budućnost nosi.


Prijelazni rok donio je puno više prometa u ostatku velike četvorke nego u samoj Rijeci, poglavito po pitanju dolazaka.


– Sve u svemu imamo jako dobar kadar. Ljetos su se dogodile velike smjene i sam sam bio dio toga. Ono što posjedujemo u svlačionici jako je dobro i kvalitetno. Mislim da možemo odgovoriti na sve zahtjeve koji nas čekaju.


Prvenstvo je tek počelo i treba se zahuktati u pravom smislu te riječi. Može li Rijeka biti ugodno iznenađenje proljeća kao što je to bilo jesenas?


– Naši navijači od nas mogu očekivati mušku, čvrstu i kompaktnu Rijeku. I sigurno atraktivnu. Jednu Rijeku zbog koje se isplati doći na tribine – zaključuje Labrović.