Prilika na Drosini

Vodstvo Rijeke čvrsto stalo iz Fausta Budicina, ako pobijedi u Puli nastavit će voditi momčad

Zlatko Horvat

Fausto Budicin/Foto M. LEVAK

Fausto Budicin/Foto M. LEVAK

U klubu se nadaju pobjedi u Puli i bijegu s dna ljestvice. Situacija je vrlo jasna, ako bude rezultata, a na Rujevici se nadaju da će biti tako, Budicin će nastaviti voditi momčad



RIJEKA Fausto Busicin vodit će u nedjelju momčad Rijeke protiv Istre 1961 nakon smjene Dragana Tadića, kao i protiv Varaždina, a njemu će, kao i njegovu prethodniku, presuditi rezultati. Eho je to s Rujevice, gdje je sve sugeriralo da traje potraga za novim trenerom već protiv Varaždina, nakon kojeg slijedi derbi protiv Dinama.


U ovom trenutku Rijeka čvrsto stoji iza sadašnjeg trenera Fausta Budicina. U klubu se nadaju pobjedi u Puli i bijegu s dna ljestvice. Situacija je vrlo jasna, ako bude rezultata, a na Rujevici se nadaju da će biti tako, Budicin će nastaviti voditi momčad. U klubu su uvjereni da Budicin sa stručnim stožerom, iz kojeg je otpao samo Dragan Tadić, može izgurati momčad iz ove situacije.


Provjeren trener


Predsjednik Rijeke Damir Mišković uvijek je želio imati provjereno ime na klupi uz rad na duge staze. Matjaž Kek je ostao pet i pol godina na klupi, donijevši dvostruku krunu 2017. godine. Igor Bišćan, Simon Rožman i Goran Tomić ostavili su također trag na Rujevici. No, nakon naprasnog Tomićevog odlaska nakon poraza u finalu SuperSport Hrvatskog kupa na kraju prošle sezone, Rijeka se našla u limbu. Čekao se Devis Mangia, ali Talijan nije stigao na Rujevicu, pa je momčad dana u ruke Draganu Tadiću. Nije bilo previše vremena jer je prvenstvo ove sezone počelo ranije zbog Svjetskog prvenstva, koje će prekinuti sva natjecanja u studenome i u većem dijelu prosinca.




Jedna pobjeda u četiri utakmice, pretposljednje mjesto i ispadanje u kvalifikacijama Konferencijske lige bili su znak za uzbunu na Rujevici pa je Tadić postao bivši trener Bijelih. Tadić je dao priliku mladim igračima, kao što je to bio slučaj i u Hrvatskom dragovoljcu u drugom dijelu prošle sezone, ali zagrebačka momčad bila je osuđena na ispadanje, dok se od Rijeke očekuje borba za vrh ljestvice. Pobjeda nad Slaven Belupom protekle nedjelje nosila je drugo mjesto, no Crnac je zavio Rujevicu u crno pogotkom vrijednim pobjede gostiju, dok je Rijeka ostala pretposljednja, s istim brojem bodova kao i Istra 1961. »Derby della Učka« postao je derbi začelja, a Budicin je dobio priliku u rodnom gradu igrati protiv kluba koji je vodio prošle sezone.


Poželjna udavača


Bez obzira na mjesto na ljestvici, mladu momčad i nekoliko novopridošlih igrača koji su završili na klupi ili su ozlijeđeni, Rijeka je još uvijek »poželjna udavača«. Ima dosta trenera koji se nude, ali malo je onih koji odgovaraju profilu koji se traži na Rujevici. Stručnjaci, koje bi širokih ruku dočekali na Rujevici, imaju angažman. Jedan od njih je Sergej Jakirović, koji danas sa Zrinjskim igra »play-off« Konferencijske lige protiv Slovana iz Bratislave, nakon što su izbačeni Tobol i Šerif… Jakirović ima ugovor i ne može samo tako otići iz Mostara.


Budicinu i njegovoj momčadi u nedjelju neće biti lako na Drosini. Bijeli u slučaju pulskog poraza padaju na posljednje mjesto ljestvice. Samopouzdanje je, baš kao i pozicija na ljestvici, na niskim granama. Budicin vjerojatno neće moći računati na Alena Halilovića (aduktor), upitan je i mladi napadač Matija Frigan. Puno je problema, ali Budicin i njegova momčad moraju se izdignuti iznad svega i na »Drosini« ostvariti pozitivan rezultat.