Ozbiljan projekt

Vlado Čohar postao član Uprave Osijeka, bivši Miškovićevi kadrovi na čelu ambicioznog projekta

Portal Novi list

Davor Šuker, Vlado Čohar i Ivan Meštrović/Foto Arhiva NL

Davor Šuker, Vlado Čohar i Ivan Meštrović/Foto Arhiva NL

Čohar se godinama na Kantridi/Rujevici izgrađivao kao sportski djelatnik i klupskog menadžer modernog tipa stekavši neprocjenjivo iskustvo i međunarodne kontakte od kojih će u Gradskom vrtu sasvim sigurno imati dosta koristi



RIJEKA Osječki prvoligaš potvrdio je na svojim stranicama jednu vijest o kojoj se već duže vremena nagađa. Vlado Čohar postao je član Uprave osječkoga prvoligaša. Nedugo nakon što je osječku klupu preuzeo Nenad Bjelica u Upravi kluba angažirano je još jedno provjereno ime, bivši prvi operativac Rijeke u trofejnoj eri Gabrielea Volpija i Damira Miškovića.


Bjelici i Čoharu zajedničko je što su godinama surađivali s Damirom Miškovićem. Bjelici je svojedobno povjeren ambiciozni projekt Spezije, a Čohar se godinama na Kantridi/Rujevici izgrađivao kao sportski djelatnik i klupski menadžer modernog tipa stekavši neprocjenjivo iskustvo i međunarodne kontakte od kojih će u Gradskom vrtu sasvim sigurno imati dosta koristi. Čohar je  otišao s Rujevice nedugo nakon što je Gabriele Volpi prepustio klub Damiru Miškoviću.


Skrenuo je potom zakratko u u druge poslovne vode prije nego što je dočekao poziv Ferenca Sakalja, predsjednika Osijeka, koji je posljednjim kadrovskim potezima pokazao da su u Gradskom vrtu nakon godina lutanja počeli slagati klub na ozbiljnim temeljima.