Bijeli brod

Vlada veliki interes navijača Rijeke za putovanje brodom na finale Kupa u Split

Edi Prodan

Dio navijača Rijeke će put Poljuda morskim putem/Foto Arhiva NL

Dio navijača Rijeke će put Poljuda morskim putem/Foto Arhiva NL

Nastavak prodaje karata za brod je u četvrtak u 16 sati. Sudeći prema do sada iskazanom zanimanju, sugeriramo svim zainteresiranima da ne odgađaju odluku - poručili su iz KN Armada



RIJEKA Od petka u 16 sati do jučer u 14 sati u Klubu navijača Armada na Brajdi prodano je nešto manje od tisuću karata za Jadrolinijin trajekt Dubrovnik, kojim se organizira put u Split na finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Bilo bi i više, no fizički se naprosto nije moglo brže. Oba je dana vladala silna gužva, jer riječ o doživljaju malo s čime usporedivim. Do svojih je karata tako došlo i većinu navijača koji su brodom, tada Zadar, šampionske 2017. godine putovali na prvenstvenu utakmicu.


– Vidjeli ste i sami – doslovno nismo stali od petka u 16 sati. S obzirom na to da smo u subotu posao okončali u 14 sati, nastavak prodaje karata za brod je u četvrtak u 16 sati. Sudeći prema do sada iskazanom zanimanju, sugeriramo svim zainteresiranima da ne odgađaju odluku jer će se taj dan, budemo li, dakako, fizički stigli, karte i rasprodati. Ono što je također zanimljivo, prodan je i jako veliki broj kabina, tako da se ne bismo začudili da se rezervira čak i svih 149 kabina – istaknuo je Mateo Dejak, tajnik KN-a Armada, koji i vodi cjelokupni zakup Dubrovnika.


Istaknimo još jednom kako je cijena puta za članove Armade 250, dok je za ostale 350 kuna. Nije moguće učlanjenje neposredno prije kupnje karte, popust vrijedi za one koji već posjeduju iskaznicu Armade.




Trajekt Dubrovnik jedan je od ponosa Jadrolinijske flote. Izgrađen je 1979. u Irskoj, Jadrolinija ga je kupila 1996. godine. Kapacitet je 1.300 putnika, sadrži 149 kabina s ukupno 459 kreveta i 384 aviosjedala. Ima tri ugostiteljska prostora, restoran sa 135 mjesta, samoposluživanje s 224 mjesta te bar s 274 mjesta. Zanimljivo, posjeduje i kino u koje stane 96 gledatelja.


Na brodu, dakle, postoji mogućnost zakupa dvokrevetne kabine čija je cijena 400 kuna ili četverokrevetne po 600 kuna. Uvažena je i mogućnost povratka u Rijeku osobnim vozilom. Cijena za osobno vozilo koje se brodom prevozi do Splita je 350, dok je za kombi iznos 500 kuna.


Predviđeni polazak iz Rijeke je u zoru 26. svibnja, dok je povratak po prilici 12 sati nakon isplovljenja iz Splita, 27. svibnja oko podneva.