Presica na Rujevici

VIDEO Trener Rijeke uoči Maksimira: “Momčadski moramo biti jako dobri, vratar nam mora biti na razini…”

Denis Frančišković

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Da li bih prihvatio remi? Prihvatio bih, ali vidjet ćemo kako će utakmica teći - rekao je Sergej Jakirović



RIJEKA U sezoni mučenja, padova i uspona, nogometaši Rijeke došli su u poziciju za opet igraju jedan istinski derbi. Bijeli su u nedjelju gosti Maksimira i ranjenog Dinama, lidera koji je na putu osvajanja nove krune ušao u krizu koja nije svojstvena najboljoj hrvatskoj momčadi. Modri su naime osvojili samo bod u posljednje tri utakmice (Osijek, Šibenik, Istra 1961).


U predvečerje derbija prvak bježi petoplasiranim Bijelima čak 22 boda, no momčad Sergeja Jakirovića ima jasan plan kako popraviti svoje “akcije” u borbi za Europu i ako je moguće dodatno produbiti krizu Dinama u utakmici u kojoj se od plavog dresa oprašta kapetan Arijan Ademi. No, Jakirović s druge strane ne pamti dobro oproštaje domaćih kapetana, 2008. opraštao se Luka Modrić, a aktualni trener Riječana kao igrač i ostatak  momčadi morali potpisati “kapitulaciju” s rezultatom – 6:1. Dinamo je već do odmora zabio pet komada.


– Dobro smo ušli u utakmicu i onda je Čagalj u 10. minuti dobio crveni nakon prekršaja nad Mandžukićem. Igrali smo s igračem manje i baš smo se Đalović i ja prisjetili te utakmice – kaže Jakirović. – Lijepo je bilo za igrati na Modrićevu oproštaju, bila je lijepa kulisa i ništa nije govorilo da ćemo proći tako loše. Tadejević je zabio gol, a bacili smo sve na pozitivu, rekli smo da smo drugo poluvrijeme odigrali 1:1. Moguće da će oproštaj Ademija biti dodatni motiv Dinamu. Mi ćemo se postaviti tako da im maksimalno otežamo posao. Da li bih prihvatio remi? Prihvatio bih, ali vidjet ćemo kako će utakmica teći. Dinamo je naša najbolja momčad i to godinama pokazuju. Imaju vrhunsku kvalitetu i reprezentativce koji su u stanju riješiti utakmicu individualno. Momčadski moramo biti jako dobri, vratar nam mora biti na razini. Dinamo je sigurno favorit.


Matija Frigan u posljednjim je satima prijelaznog roka skoro završio baš u Dinamu. Mijenja li to nešto u pripremi utakmice s psihološkog stajališta?


– Priprema za ovu utakmicu mi je ista kao i za sve druge. Pričalo se o tome, nije se realiziralo i tu sam u Rijeci. Dajem sve za Rijeku, potrudit ću se maksimalno da pobijedimo ili uzmemo nešto u Maksimiru – kaže Frigan.