Veliki skup

VIDEO/FOTO Armada na treningu Rijeke pred odlazak u Lille: “U Francusku idemo uzdignute glave!”

Edi Prodan

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Veliki, iznimni, nikad viđeni skup na prostoru ispred trening kampa na Rujevici. Tisuće ljudi, jedna misao, jedna emocija



U Francusku idemo uzdignute glave. Idemo ostvariti najbolji rezultat za vas i za sve nas. Iznimno emotivno okupljenim navijačima obratio se sasvim sigurno jedan od tribinama najdražih igrača, vratar Nediljko Labrović. Zaorilo se nakon toga: daje Lile da se igramo!!!



Veliki, iznimni, nikad viđeni skup na prostoru ispred trening kampa na Rujevici. Tisuće ljudi, jedna misao, jedna emocija.


Foto galerija: Armada na treningu NK Rijeke na Rujevici Foto: Ana Križanec




Pod motom; tisuću riječi nije potrebno, nikakvi dopisi, nikakva priopćenja – Armada kao i jako veliki broj navijača Rijeke okupili su se kako bi dali podršku igračima i vodstvu HNK Rijeke nakon mučkog ispada GNK Dinama i onog izdajničkog Sergeja Jakirovića.


Bitni smo mi, bitan je klub!


Bitni smo mi, bitan je klub! Sjajna je to poruka koja se, sudeći prema reakcijama igrača i ono stručnog stožera što je ostalo nakon što je ekipa otišla za svojim duhovnim vođom put Zagreba, jako dobro reflektirala na njihove emocije.



Bila im je u svakom slučaju potrebna, i sigurno je kako će biti poticajna za ostvarenje najboljih rezultata u tjednu silno teških utakmica koji su pred Rijekom: ovaj i sljedeći četvrtak protiv Lillea, u nedjelju u 21 sat protiv Dinama na Maksimiru.



Djeluje kao nemoguća misija, ali energija koja se poput rijeke izlila na Rujevici u utorak na večer bila je toliko snažna i poticajna da vjera u čuda svakako postoji.


Baš kao što je Armada najavljivala: vojska koja je uz klub uvijek bila u lijepim kao i teškim trenucima zajedno s igračima učinila je da nevera s Kvarnera postane istinski moćna sila.


Poruka Damiru Miškoviću


Svakako, u svoj sili najrazličitijih tekstova od kojih je nekima za cilj dodatno oslabiti Rijeku, podrška Armade i navijača poruka je i Upravi kluba, konkretno predsjedniku Damiru Miškoviću.


Foto Ana Križanec


On je naime u dijelu medija istaknut kao osoba “koja je sve znala” odnosno kao “osoba koja je svemu kumovala”. Mišković je te napade kategorički odbio najavivši što je moguće samostalniji put u budućnost.


Svakako, brojnost okupljanja su podrška, ali i poruka samoj Upravi i predsjedniku Miškoviću kako Rijeka treba potpunu samostalnost, posebno zbog toga da se opet ne bi događali šokovi poput ovog u režiji beskrupulozne uprave Dinama i labilnog karaktera Sergeja Jakirovića.



Rijeka je naprosto klub čije je najveće bogatstvo njezina vojska vjernih navijača predvođena Armadom. Ponos, poštenje i svoj put – sami protiv svih.


Skup ponosa i ljubavi


Večeras su svi koji su mogli i kojima je istinski stalo do Rijeke došli na Rujevicu. Slijede tri utakmice u kojima će se energijom i podrškom navijača pokazati da su izdaje i udar Dinama na minimum minimuma poštenja koje bi moralo vladati između sportskih klubova, nešto što snaga zajedništva može prevladati.



Jer – bitni smo mi, bitan je klub. Svi su ostali prolaznici. Čak i oni koji uistinu nisu zaslužili nikad kročiti u Rijeku. Prigodom odlaska igrača prelomilo se i skandiranje – Radomiru Đaloviću. Obraz i poštenje nemaju cijenu!!


Na kraju, bio je to i iznimno veliki, povijesni skup ponosa i ljubavi prema gradu. Rijeci. Poruka svima: ne igrajte se a nama!!!!